Ometanje gsm-a

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
borg

Ometanje gsm-a

Post by borg »

zdravo

znam da je tema bila ali evo opet...bas sam se nesto zainteresovao.

zar nebi bilo moguce ometati samo 20 i nesto kontrolnih kanala na kojima mob uredjaj komunicira sa baznom stanicom.....tako da niko u dometu ne bi imao mrezu?

bas me interesuje
all your pushs may be poped
roby44
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by roby44 »

za ometanje GSM-a ti treba dosta jak signal i TOCNA frekv ometanja.
500mW ometa na par metara. :shock:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

E izaslo juce u novinama da su se ljudi zalili da im pucali mobilni telefoni (motorola) u ruku zbog ugradnje nekvalitetnih i neoriginalnih delova :shock: :shock: :shock: :?
borg

Post by borg »

cekaj...ja koliko se kuzim....svaka celija ima odredjene (fiksne) frekvencije za kontrolu prometa izmedju mobilnog uredjaja i bazne stanice. na jednoj frekvenciji tog kontrolnog kanala postoji ogranicenje prometa.....

e sada...zar nebi bilo dovoljno samo nafilati kopletan taj promet nekim uredjajem....nebi trebao biti puno jaci od obicnog mobilnog....samo bi trebao generisati dovoljne kolicine prometa...smeca...nesto kao flooding
roby44
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by roby44 »

vise se ne sjecam tocno te teorije koliko cega... ali oni komuniciraju sa mrezom nekim frekv na malom razmaku. cak mislim da ih moras vise ometat istodobno. i sigurno ti treba jaci signal jer mob ne prihvaca to ometanje kao signal. nece to prikazat kao signal mreze. brute-force ometanje snagom izlaznog signala.
borg

Post by borg »

da.....to kuzim...ali to je bas ometanje mobitela kao uredjaja...

ali ako bi zasitio kontrolne kanale....mobilne stanice nebi mogle komunicirati sa baznom...pa onda nebi ni imale signal....nebi se mogle registrovati
roby44
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by roby44 »

ali to on radi kad ga ukljucis,ili zoves....
pa vjerojatno bi islo ali svejedno moras ometat vise kanala.
vidjet ces da su ti uredaji jako skupi i ne postoje u samogradnji. znaci, mora bit nesto.... :roll:
i svi imaju po dvije antene....
borg

Post by borg »

dvije antene? cemu to?

pa zar do tog flood-anja ne dolazi kod nas za praznike....... jednostavno nemas mreze ili nemozes poslati poruku ili zvati...
roby44
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by roby44 »

to je zbog opterecenosti mreze. oni imaju odredeni broj slobodnih kanala. i kad se sve to popuni ti ne mozes nista. a statisticki se procjenjuje koliki ce bit kapacitet mreze jer da se gleda po praznicima 70% mreze bi bilo neiskoristeno. tako da to nema veze s ovim, to je samo do mreze.
a dvije antene... mozda zbog tih duplih frekv, jer nisu iste duzine....
bfo

Post by bfo »

Moj savijet!

Prvo potraži info o tome kako mobilni telefoni funkcioniraju i o tome kako dobivaju signal. i samo da znaš mogu da te nađu ako ih ometaš (sistem trokuta)

PS. Sretno!

A sto se tiče ometanja ako sta napravis javi da i ja probam ugradit jedan u auto nekome pa da kada sjedne nikada nema signala( kojem profesoru)
NEXT GEN!
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Takvi uredjaji su veliki , skupi i komplikovani.
Post Reply