Trebao bi mi Ground Loop Isolator kao sto je ovaj: http://www.radioshack.com/product/index ... Id=2062214
Pitanje glasi: ima li to kod nas, odnosno kako mi strucno prevodimo ground loop pa da sam trazim?
Hvala unaprijed
Ground Loop Isolator
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Ground Loop Isolator
To se ranije zvalo : izjednacivac masa ili potencijala(neki su ga tako zvali).To je uredjaj koji razdvaja mase audio uredjaja kako bi bestao brum na audio ulazu.Imao sam nekih sema,da potrazim,ali problem je audio trafo sa odnosom 1: 1 koji ima poseban sistem motanja i izolacije.
U clanku se spominje CD plejer kod koga se ovaj sklop primenjuje.Ne znam koliko ce ti pomoci,ali mislim da je bolje uzeti skuplje i kvalitetnije audio kablove kao i pozlacene konektora(ako bas volis egzoteriju).Inace postavljanje ovakvog uredjaja pretpostavlja da CD uredjaj kosta malo vise,inace se ne isplati,pogotovu ako je izradjen na bazi plastike.I druga stvar: ako su kablovi do pojacivaca prilicne duzine,onda prvo probati-pa onda kupovati! 

Hvala na odgovoru,
nadam se da ce im taj termin biti poznat u electronic centru ili možda conradu i da me neće gledati kao da sam pao s marsa. Google mi baš i nije pomogao, zar to ne bi trebalo da se prodaje svuda s obzirom da je taj 50hz brum stara, opštepoznata stvar, naročito sad kad raja masovno vežu kompjutere sa TV i kojekakvim projektorima?
nadam se da ce im taj termin biti poznat u electronic centru ili možda conradu i da me neće gledati kao da sam pao s marsa. Google mi baš i nije pomogao, zar to ne bi trebalo da se prodaje svuda s obzirom da je taj 50hz brum stara, opštepoznata stvar, naročito sad kad raja masovno vežu kompjutere sa TV i kojekakvim projektorima?
Kad vezes neki uredaj na PC onda nema bas odbrane od bruma!Ovde se brum stvara drugacije ( ventilatori stvaraju praznenje,a i samo napajanje PC stvara frekvencije koji mogu pokvariti stvar!).Ako je problem kod vezivanja pC, a imate standardnu audio karticu ( jos bolje on board!) onda zaboravite ovaj uredjaj.Bolje kupite vanjsku Audio karticu (od nekih 120 EU pa nadalje!) ako hocete da sve bude u redu!