IC5139, Plinski senzor
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
IC5139, Plinski senzor
Evo ljudi radi se opet o maturalnom radu. Profesor mi je tek sada poslao mail sa uputama što još trebam u dokumentaciji navest ( odnosno što fali ). sve ostalo sam napravio.
dakle hitno mi trebaju neki linkovi o IC-u (integrirani krug) 5139 (neznam ništa o njemu a i google mi ne pomaže) i treba mi nešta o plinskim senzorima (općenito princip rada i opis rada senzorske glave).
znači IC5139 i općenito senzor plina (detektor-princip rada) i baš senzor (senzorska glava)
radi se o Kemo kitu B051 KLIK
Bilo kakav info PREZAHVALAN!
dakle hitno mi trebaju neki linkovi o IC-u (integrirani krug) 5139 (neznam ništa o njemu a i google mi ne pomaže) i treba mi nešta o plinskim senzorima (općenito princip rada i opis rada senzorske glave).
znači IC5139 i općenito senzor plina (detektor-princip rada) i baš senzor (senzorska glava)
radi se o Kemo kitu B051 KLIK
Bilo kakav info PREZAHVALAN!
Re: IC5139, Plinski senzor
od kuda si ti izvukao o kojem se IC-u radi..
http://www.kemo-electronic.de/eam/b051/eam_b051.pdf
našao sam ovo ( o tvom kitu kao što vidiš)
i tu piše IC1= CA 3138, a senzor je TGS 882
http://www.kemo-electronic.de/eam/b051/eam_b051.pdf
našao sam ovo ( o tvom kitu kao što vidiš)
i tu piše IC1= CA 3138, a senzor je TGS 882
ma...meni je isto čudno bilo, al mi je profesor maloprije tako u mailu poslao, guglao sam i o tom ICu baš ništa nema...tako da mi ništa jasno nije.
o ICu ima puno, ali o senzoru nemogu ništa nać :/
može li mi netko objasnit i princip rada toga detektora?!
možda tražim puno, al ja se evo prebijam i ne ide mi
o ICu ima puno, ali o senzoru nemogu ništa nać :/
može li mi netko objasnit i princip rada toga detektora?!
možda tražim puno, al ja se evo prebijam i ne ide mi
????????????????????????????N85 wrote: guglao sam i o tom ICu baš ništa nema..
o ICu ima puno,
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
o CA 3138 ima puno, odnosno našao sam PDF sa karakteristikama i shemema. nesporazum
treba mi o senzoru još :/
treba mi o senzoru još :/
trebao bi pomoć oko principa rada senzora. trebam to navest u završnom radu al mi to baš ne ide nešto.
evo sheme:
KLIK
Znam da senzor šalje na IC1 gdje se signal povećava, te se sa IC2 taj signal još više poveća (za signalizaciju). IC3 mislim da radi kao sklopka, kad je prevelik napon da je isključena, a kad je napon za relej da se uključi.
može li mi to neko malo bolje objasnit, jer ja to samo osnovno znam objasnit (ako znam) a to nije dovoljno????
evo sheme:
KLIK
Znam da senzor šalje na IC1 gdje se signal povećava, te se sa IC2 taj signal još više poveća (za signalizaciju). IC3 mislim da radi kao sklopka, kad je prevelik napon da je isključena, a kad je napon za relej da se uključi.
može li mi to neko malo bolje objasnit, jer ja to samo osnovno znam objasnit (ako znam) a to nije dovoljno????
Da ponovimo...
elektor wrote:Prvi link
http://www.diltronic.com/pdf/figaro/1-8Series0403.pdf
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
joj mozak ne radi mislio sam na princip rada detektora, ne senzora.
meni treba sa sheme opis rada, za senzor sam sve napisao i zahvaljujem se...ali treba mi od detektora, kako radi, odnosno princip rada :/
meni treba sa sheme opis rada, za senzor sam sve napisao i zahvaljujem se...ali treba mi od detektora, kako radi, odnosno princip rada :/
pa ako znaš kako radi senzor i ostatak sklopa, što nije logično da onda znaš princip rada detektora?
izgleda da neznam
bump
jel može itko hitno je
jel može itko hitno je