Vivax imago tv-1406

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Sully

Vivax imago tv-1406

Post by Sully »

Poštovane kolege. Imam tv u naslovu sa šasijom BSC7.820.831 kod koje mi se dešava sledeće: Kad uključujem automatsko traženje kanala, nalazi sve kanale i kao ih memoriše. Vraćam se da ih pogledam šta je već našao svi su na "ivici" kanala mogu se gledati par sekundi i nestaju. Mjenjao sam stabilizator za 33V (W574) pa i sam tjuner i nije pomoglo. Na fino podešavanje dovodim do vrha i memorišem, može se gledati kao malo duže ali ipak bježi sa kanala. Mišljenja sam dato dolazi iz MF dijela ta greška. Može li ko od kolega da mi kaže kako se može ovo riješiti ili RECYCLE BIN to riješava. Hvala unapred.
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: Vivax imago tv-1406

Post by alexa_pg »

Greska moze biti u MF stepenu ili u neispravnom dampu. Ja bih prvo probao damp da zamijenim.
Stari za svaki slucaj sacuvaj.
Alexa
Sully

Post by Sully »

Hvala prijatelju na savjetu ali damp nisam čuvao stari. Download-irao sam sa jednog ruskog sajta damp baš za TV-1406 ali nije imao zvuka uopšte. Drugim dampom za istu šasiju sam rešio zvuk ali je očigledno bio za neki tip većeg ekrana jer sam dobio suženu sliku u donjem dijelu. To sam rijšio u SM. Napominjem da sam TV dobio sa istom greškom "bježanje sa kanala". Hvala veliko za alexa_pg na izdvojenom vremenu. Pozdrav
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Post by marty.markoh »

Pogledaj dali kod procesora imaš onu famoznu promjenjivu zavojnicu (kvadar s otvorom za podešavanje ,u njoj ti je i kond.-*nekoliko pF)-ta vrlo često kod bježanja s frekvencije zeza (moje iskustvo u Samsungu).Znam da sam pokusom pronašao spoj koji je držao frekvu (uklonio jedan kond i dodao otpor i kond)-točno za tvoj slučaj ti nemogu reći jer nemam shemu tvog tv ispred sebe.Kko sam rekao mislim da je prošlo više od 3 god a tv i dalje radi bez zeza.
Sully

Post by Sully »

Hvala veliko na javljanju za pomoć. Imao sam i ja takav slučaj kod samsunga kojeg sam riješio na isti način kojeg ste vi naveli. Prije postavljanja posta, potrazio tu štelujuću zavojnicu ali je nema. Kako dalje ? Pozdrav svima na forumu.
Post Reply