Potrebna pomoc oko ventilatora.
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
Potrebna pomoc oko ventilatora.
U pitanju je ventilator u kolima ciji se broj obrtaja regulise preko digitalne klime.E meni je crko tranzistorski regulator u samom motoru.Da ne duzim treba mi neka prostija sema za upravljane tim motorom.Radi se o motoru s cetkicama na 12v koji vuce nekih 40A u max brzini.Iz samog kompijutera od klime izlazi negativni napon koji je promenljiv u intervalu od 5-12v u zavisnosti od zadate brzine na klimi.Ali to je vrlo slaba struja koja sluzi samo kao komanda.Pa vas molim za pomoc.Hvala vam unapred.
Re: Potrebna pomoc oko ventilatora.
Prostija sema ne psotoji.Najbolje potrazi originalni regulator koji je malo papren.(iz iskustva)
-
Jer ne postoji neka zamena za ove tiristore fw26025,nigde ih nema.
Ima ,ima
MJ11011 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
BD650 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
2SB1495 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
CP1342 PNP SILICON PLASTIC POWER DARLINGTON TRANSISTOR Continental Device India Limited
TIP146 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
2SB1503 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
BDW24 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
MJ11013 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
TIP126 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
MJ11011 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
BD650 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
2SB1495 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
CP1342 PNP SILICON PLASTIC POWER DARLINGTON TRANSISTOR Continental Device India Limited
TIP146 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
2SB1503 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
BDW24 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
MJ11013 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
TIP126 isc Silicon PNP Darlington Power Transistor Inchange Semiconductor Company Limited
- Attachments
-
- datasheet.rar
- (27.34 KiB) Downloaded 163 times
Nisu TIRISTORI ,nego tranzistori! Mozes ih lako naci(bar zamene!) ali prvo nek majstor nadje uzrok zasto su probijeni! Mozda ventilator nije u redu,imas neku masu i sl.
-
Ok,tranzistori.Crkli su jer su greskom lose povezani.Hvala ti puno........
-
Reci mi druze kad stavljam neki tranzistor od gore navedenih,jer treba neka izmena u pobudi ili sve ostaje isto?Jer evo kako je jedan lik uradeo.Evo linka
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... _AbxqaSyCg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... _AbxqaSyCg" onclick="window.open(this.href);return false;
E moj drug...
Taj tvoj FW26025 je darlington tranzistor, kao i zamjene koje ti je Batka naveo... To je inače "kombinacija" dva tranzistora u jednom kučištu, sa velikim strujnim pojačanjem...
Lik sa tvog linka je koristio "obični" tranzistor snage, koji ima relativno malo strujno pojačanje, pa je morao staviti i još jedan mali tranzistor (u darlington spoju!), kako bi sklop radio!
Razlog zbog kojeg je lik to tako uradio je vjerovatno - cijena! Druga mogučnost je da mu darlington nije bio dobavljiv...
Taj tvoj FW26025 je darlington tranzistor, kao i zamjene koje ti je Batka naveo... To je inače "kombinacija" dva tranzistora u jednom kučištu, sa velikim strujnim pojačanjem...
Lik sa tvog linka je koristio "obični" tranzistor snage, koji ima relativno malo strujno pojačanje, pa je morao staviti i još jedan mali tranzistor (u darlington spoju!), kako bi sklop radio!
Razlog zbog kojeg je lik to tako uradio je vjerovatno - cijena! Druga mogučnost je da mu darlington nije bio dobavljiv...
Prvo postaraj se da nadjes tranzistore ( koje ces naci ne znam,to zavisi gde ih budes trazio).Posto ne znam odakle si ne moguti tacno reci.U PDF-u originala imas sve navedene parametre,tako da bolje pitaj nekog ko se razume,a nemoj sam da menjas ako se ne razumes u to.Originalni tr.su u TO-3 kucistu i ne bi trebalo da imas problema sa pobudom ,jer bitni su drugi parametri ( u pitanju su 40A!) .Ipak nadji dobrog majstora.
mj 11015, imaš u Kronos elektronici 29 kn komad, ja sam ih stavio prije više godinu dana i rade bez greške, a i "jači" su od originala. To je od citroena ak se ne varam?
-
U pitanju je laguna 98god.U svakom slucaj hvala svima.