Na ekranu u gornjem delu imam deformaciju slike horizontalno, debljine jedno dva do tri cm.
Slika je na tom delu nekako zbijena, tako da se vidi recimo logo programa, samo spljosten.
Posto sam tv dobio, receno mi je da je kvar poceo tako sto je jedno vreme na pocetku vracao normalnu sliku, pa je nakon toga deformacija bila stalna ali manja.Sad je kako sam opisao.
Sta bi moglo da bude?
tv scneider stv1770
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: tv scneider stv1770
Pocni od toga stoces da promenis elektrolite u vertikali.
E sad vise nemam sliku, ton imam, normalno prebacuje programe, pojacava zvuk.
Kad je potpuni mrak, na sredini ekrana horizontalna belicasta linija sirine 3-4 cm.
Tv je bio iskljucen iz mreze, antena otkopcana, prostorija suva.
Elektrolite nisam pregledao ,jer je tv u vikendici, a sada sam video da ima torex srafove za koji nisam imao kljuc.
Kad je potpuni mrak, na sredini ekrana horizontalna belicasta linija sirine 3-4 cm.
Tv je bio iskljucen iz mreze, antena otkopcana, prostorija suva.
Elektrolite nisam pregledao ,jer je tv u vikendici, a sada sam video da ima torex srafove za koji nisam imao kljuc.
Proveri napajanje vertikale, hladne lemove u krugu vertikale, elektrolite oko vertikale pa i na kraju samu vertikalu. Ako je tanka bela crta onda je 99% crkla vertikala a ako je siroka mozda i nije.
Pa siroka je oko4-5cm, ali se vidi tek po mraku ,kad je svetlo upaljeno, ili po danu ekran je crn.
Provericu ,uskoro, pa javljam.
Provericu ,uskoro, pa javljam.
koja je oznaka vertikale?
Ima li neko semu za ovaj model?
Ima li neko semu za ovaj model?
U ovaj aparat nalazi se sasija TV17.1 i pod tim imenom imas dosta dokumentacije za isti.
Semu mozes skinuti sa http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 017.1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Semu mozes skinuti sa http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 017.1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alexa