Treba mi sema kako obrnuti smjer alansera.
Koristio bi ga za cekrk za vucnu sluzbu jer je stari crkao i nema sanse naci djelove..
Obrtanje smjera alansera
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Re: Obrtanje smjera alansera
Koliko bi to imalo efekta sobzirom da u sebi ima ugradjen bendix
Skinuo sam bendix, obradio osovinu kod tokara i sve to super radi samo mi treba i drugi smjer.
Valjda neko zna kako to odraditi
Valjda neko zna kako to odraditi
Promijeni polaritet rotora ili statora ( nipošto oboje).
Provjeri koje od ovo dvoje je spojeno direktno na masu (obicno je to rotor tj jedan par cetkica) i imaces kontra smjer.
Provjeri koje od ovo dvoje je spojeno direktno na masu (obicno je to rotor tj jedan par cetkica) i imaces kontra smjer.
Direktno na masu je spojen rotor preko cetkica a druge dvije cetkice su vezane za stator. Pokusao sam da obrnem + i -. Plus na kuciste a minus na rotor i nista opet se vrti u istom smjeru.
Objasni mi kako mislis da primjenim polaritet statora? Na statoru su cetiri spule i mislim da su spojene po dvije u seriju??
Kad bi pokusao promjeniti kraj i pocetak na spulama statora mozda bi i smjer, jer koliko vidim da su sad cetkice spojene na pocetcima spula statora. Kad bi cetkice stavio na krajeve spula moguce da bi se i smjer promjenio?? Nisam siguran..
Objasni mi kako mislis da primjenim polaritet statora? Na statoru su cetiri spule i mislim da su spojene po dvije u seriju??
Kad bi pokusao promjeniti kraj i pocetak na spulama statora mozda bi i smjer, jer koliko vidim da su sad cetkice spojene na pocetcima spula statora. Kad bi cetkice stavio na krajeve spula moguce da bi se i smjer promjenio?? Nisam siguran..
Evo shema, nadji nacin da zamijenis plave i crvene vodove
- Attachments
-
- shema
- anlaser.jpg (12.5 KiB) Viewed 1621 times
Možda gore piše..
Ali, dal ti treba obrnuti smjer vrtnje za stalno ili ti treba.. malo jedan malo drugi.. jer tada postoji opcija da staviš .. možda grebenastu sklopku za 3-faznu... to bi riješilo taj problem ( to je dovoljno jako.. i izvedeš žice da segnu )
Nemojte me slušati!!! ( al kome to kažem )
Ali, dal ti treba obrnuti smjer vrtnje za stalno ili ti treba.. malo jedan malo drugi.. jer tada postoji opcija da staviš .. možda grebenastu sklopku za 3-faznu... to bi riješilo taj problem ( to je dovoljno jako.. i izvedeš žice da segnu )
Nemojte me slušati!!! ( al kome to kažem )
Hvala za semi.
Da trebaju mi dva smjera jer sam taj alanser stavio u cekrk za vucnu sluzbu i pokusacu iskoristiti ona dva releja sto su vec bili na starom motoru za obrtanje smjera.
Da trebaju mi dva smjera jer sam taj alanser stavio u cekrk za vucnu sluzbu i pokusacu iskoristiti ona dva releja sto su vec bili na starom motoru za obrtanje smjera.