P,M: LCD ekran

Ako želite razmijeniti neke dijelove sa kolegom ili tražite neki dio, ovo je forum za vas.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
izidor7
Napredujem
Napredujem

P,M: LCD ekran

Post by izidor7 »

Bok

Prodajem ili mjenjam, LCD ekran

Ekran sam sada nabavil.. i vidim da mi netreba! Jer nebudem se skoro bavil s programiranjem mikrokontrolera pa mi nebude trebal.. a ako nekokme treba..

Ekran je bio u Velikoj kopirki Cannon, cini mi se!
FL backlight. sa driverom, i pločica sa kontaktima
Ekran ima dijagonalu 15 cm
Nemam pojma dal je mono ili multibojni.. ali mislim da bi trebal biti monobojni. rezoluciju nemam pojma..
a brojevi s njega mi niš ne znače... ( ni prijateljlu Googlu)

ako kome zatreba.. mozda uspijem poslikati.
Ako ste u Zg. dam vam ga da ga isprobate. pa ak nebu niš. vračam ulog,!
izidor7
Napredujem
Napredujem

Re: P,M: LCD ekran

Post by izidor7 »

http://hotfile.com/dl/41598975/b184996/ ... n.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;

neke socijalne slike.. ali kaj je tu je

:?

Ako je 50 kn previše recite ali .. tolko tražim!
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

za kontroliranje LCD-a koristi se HD66205F kontroler što znači da samo treba naći datasheet tog integralca te vidjeti kako s njim kontrolirati

evo datasheet: http://www.datasheetarchive.com/pdf-dat ... 246377.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Da!

lcd ima ploču.. i samo treba skužiti koji vodovi su za signal. a koji su za ostatak (napajanje, kontrola...)
Pozadinjsko svijetlo je flurescentno. to sam isprobao, to radi.

Ja sada nemam vremena "zabavljati se s time!", bi to bio dobar ekran za neki malli osciloskop??? ili jerezolucija premala??

Ugl. ako ga tko želi, dogovoriti ćemo se, nije mi sad do para , samo da ne ode ekran po kvaru.. ( od stajanja)
Trenutno nemam vremena da se bavim tim stvarima možda na ljeto. a to još nije sigurno!
Javite se na PM :roll:
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

[quote="izidor7"].. i samo treba skužiti koji vodovi su za signal. a koji su za ostatak (napajanje, kontrola...)quote]

ako imaš datasheet i znanja to nebi trebao biti problem :wink:

BTW: sumnjam da će ti to netko kupiti i mučiti se s njime jer postoje GLCD-i koji su puno jednostavniji za korištenje ali zato i skuplji :?
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Hvala.

Ma dobro.. ne sekiram se ja..
Znanja, pa znanja trebaš za sve što radiš.. smao u različitim količinama Mislim da primer nije potreban...

Da bitno je kolko je bitni ulaz u ekran.. ( ekran = lcd. +Driver.......) i koja žica je koj signal. a ispred toga se riješava sa plc-ovima, ili čime več.
Iskreno neznam kolko bi koštao ekran ove veličine... ali imam ga.. pa ako nebde nikome trebal . složim ja sebi neku sitnicu.. ak ništ drugo .. sat.. ili osciloskop.. ma nije bitno.

Problem je taj. kaj o tom ekranu neznam skoro pa niš.. pa onda je malo teže uvjeriti nekoga da to on može iskoristiti ( upotrijebiti) kad ni sam to neznam.
Sada se nebudem bavil programiranjem te vrste. pa nemogu niš drugo osim ponuditi igračku nekome da se igra.. za vrijeem dok stoji na polici i skuplja prašinu i čeka mene. :roll:
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

pa kako neznaš ništa o lcd-u?
Imaš datasheet. Pročitaš ga lijepo i vidiš kako šta. Koliko sam shvatio kontrolira se sa SPI-om te mu šalješ bitove takog oblika tako da mu kažeš koji pixel treba da bude upaljen a koji ne (tako sam ja shvatio).

E sad teško da ćeš ti od toga display-a moći napraviti osciloskop (neznaš kolika ti je rezolucija), a sat bi ti već mogao proći (ako se netko ne javi).
Pozzz
Post Reply