Zavojnica za ocitavanje CODE (antena)

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
tuks

Zavojnica za ocitavanje CODE (antena)

Post by tuks »

Pozz,
na autu mi je otisla zavojnica za ocitavanje koda sa kljuca. Ima 50 namotaja zice promjera oko 0,25 ili 0,3mm nisam mogo tocno izmjerit, na plasticnom krugu promjera 40mm.

[img]http://i40.tinypic.com/2rd9j5v.jpg[img]

Zanima me di ima za nabavit lak zice te debljine, odnosno iz kog uredaja/transformatora, cega vec, mogu izcupat.
Btw. kolko sam ja izracuno trebalo bi mi oko 630cm, odnosno cca 6.5-7 metara =}

Ps. je postoji neki nacin(mikrokontroler il nes) da upisem code u njega i spojim umjesto zavojnice tako da budem siguran da svaki put ocita pravi code...?

Evo pdf o CODE-u na alfama da skuzite sta mislim:

Code: Select all

http://rapidshare(dot)com/files/384518347/Alfa_Romeo_Code.pdf
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: Zavojnica za ocitavanje CODE (antena)

Post by Smjesko »

Iz nekog transformatora ili sa namotaja releja nježno odmotaj (nemoj čupati !!!) žice potrebnog promjera i količine i isto tako nježno namotaj na mjesto stare i krajeve zalemi na pripadajuće limiće koji strše iz te plastike na koju se žica namata :!:
Ne može se stavit ništa umjesto te zavojnice, osim možda ista takva zavojnica :wink:

zzoP
tuks

Post by tuks »

Znam i ja ta transformatore, al bi volio znat tocno koji? tv, radio, punjac,... =} Nemam nis elektronickog otpada doma pa zato i pitam da pogledam kod frendova ako imaju sta.

Btw. dal je velika razlika u 0.25mm i 0.3mm, tj dal ce to imat kakvog utjecaja na ocitavanje CODE-a??
batka
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by batka »

Uzmi trafo za zvono,ono starije fele koje daje max.8V naizmenicnog napona.Otvori ga i izvadi spulnu sekundara koja nosi Cul 0,3 mm i ima bar desetak metara.Mozes izvaditi spulnu i iz nekog starog trafoa,kome najcesce strada primar :lol: .Tamo je zica 0,1 mm preseka :roll:
tuks

Post by tuks »

Ok, hvala =} takav odgovor mi je trebo - da znam sa idem trazit =}

Kolko je bitna debljina zice? Jer sam naso neki trafo koji ima zicu od cca 0.5mm, oce to onda radit kako treba??
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

Debljina zice nije mnogo bitna. Uzmi najpribliznije sto mozes. Mnogo bitniji je broj namotaja.
Imobilizer se moze iskljuciti, reprogramiranjem eeproma. To ce ti odraditi skoro svaki auto elektricar. Ali to nikako ne bi preporucio, jer lopovima mnogo olaksavas posao.
tuks

Post by tuks »

Je tesko izcitat i izmjenit eeprom ?? Tj, je trebaju neki posebno slozeni programatori ili se da napravit neki jednostavan programator?

Mislio sam uzet centralinu(ecu) i imobilizer doma(jer mi je auto u drugom gradu) pa da sam izcitam eeprom i reprogramiram ga...

I kolke su sanse da skurim sve ?? =D =p
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

To sve zavisi od modela do modela. Ali to je glupo raditi, i moras naci odgovarajuci damp za eeprom, za tvoj ecu, sbo bas i nije jednostavno.
A velike su sanse da ces nesto zeznuti ako ne znas sta radis...
tuks

Post by tuks »

ok, onda se necu zajebavat... hvala na odgovorima, moze lock =}
Post Reply