Strujni izvor 0-50A
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
Re: Strujni izvor 0-50A
Nocni, stres na poslu je gadna stvar, inace vec sam cuo davno price programera koji su promijenili zanimanje jer su "posao" poceli nosti kuci u glavi .
Ja sam radio vani prije nekoliko godina ne vezano za obrazovanje koje sam zavrsio , kako u vecoj firmi imas priliku i ako nemas "papire" (nasu skolu tamo je priznaju, kao da je ni nemas) mozes da se popnes po vertikali visoko. Sto si vise, proporcionalno je veca i placa ali i stres, kako se firma vrlo brzo sirila, posla preko glave, ja sam odlucio da to sve posaljem u pm kad sam poceo da sanjam posao nocu, reku hebo i vas i posao prece je meni moje mentalno zdravlje.
Ja sam radio vani prije nekoliko godina ne vezano za obrazovanje koje sam zavrsio , kako u vecoj firmi imas priliku i ako nemas "papire" (nasu skolu tamo je priznaju, kao da je ni nemas) mozes da se popnes po vertikali visoko. Sto si vise, proporcionalno je veca i placa ali i stres, kako se firma vrlo brzo sirila, posla preko glave, ja sam odlucio da to sve posaljem u pm kad sam poceo da sanjam posao nocu, reku hebo i vas i posao prece je meni moje mentalno zdravlje.
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Maniac koji ti je kurac. Dolazi raditi... Pa ostao sam ja raditi. Vjeruj mi nemoj propustiti ovu priliku, neces naci bolji posao niti u snovima... Nevezano je to za mene, mi smo trebali jednog radnika, samo sam ja napravio spektakl pa si dosao na razgovor. Meni ce biti krivo ako ne dojdes raditi jer ti treba novac, a ja cu se osjecati krivim zbog toga!
InTheStillOfTheNight
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Sve ostaje isto u mom poslu. Nama netko treba pa zasto bi sad ti zbog mene ostavio posao i onda ce doci netko drugi... Ovo je siguran posao, a to se u drzavi vise ne moze pronac...
InTheStillOfTheNight
- _Maniac_
- Pravo uznapredovao :)
Evo prozvanog mene...
Da rjesimo sve nedouimce... jesam taj sam...
Pa sad da objasnimo zasto, kako i sl...
Da sam napisao da trebam pomoc oko diplomskog, bi li mi itko od vas pomogao??? Imam mentora (bio sam debil sto sam uzeo kod njega) koji je iz Zg-a, svaka 2 tjedna dodje do Osijeka, a svakih 2 tjedna sjeti se pogledat njegov etfos-ov mail... Tako da recimo da se jednom mjesecno cujemo... Pomoc apsolutno nikakva... Trebao mi je takodjer tamo u 12mj nabavit sve dijelove... ali naravno od toga nista, dijelovi stigli 3mj. kasnije... Jos jednu stvar da napomenem... njegova preporuka za mosfet koji moze izdrzat struju je SMD verzija kojoj je MAX 60A (spic), tako da neznam sta reci...
Da je sve bilo onako kako sam ja htio, ja bi taj diplomski (mozda ne bas ta tema, ali nesto slicno gdje pravis plocicu, nesto malo cackas i tako) napravio vec tamo u 12mj, kad sam i planirao, a sad sto je bilo sranja i sa dijelovima i sa svime i svacime, stvarno nisam mogao utjecat... pogubio zivaca i zivaca... Jos sam u 3mj. dobio i dijete (netko ce se zapitat pa sta si se zurio, al ajd razmisli da sam ja planirao u 12mj biti gotov, maxx 1mj ove godine)... Pa uz dijete, naravno doslo dosta obaveza, nespavanja i sl... Papirologije da nepricam, pa onda po cijele dane putuj tamo, putuj vamo...
A sto se tice posla... dosao bih radit, naravno, ali ne zelim takvu atmosferu kao sto si napisao u prvom postu, jednostavno dovoljno zivaca i ovako pogubim i nezelim... Mogu probat naci posao i u unikomu ili tako cemu makar dok nesto drugo ne uleti, jer stvarno posao treba s obzirom u kakvoj sam situaciji...
Nikad nisam i nikad necu nikoga prevariti i da zbog mene netko pizdi, daje otkaz, blablabla... Eto jedina prevara je sto sam trazio pomoc od ljudi s foruma koji znam da mi ne bi pomogli da sam rekao da mi treba za faks... Eto to je jedino sto sam napravio... uvijek sam pokusao biti i fer i procitao sam sve sto ste pisali, sve programe koji su napisano, da i ja pokusam sto vise to skontati... Bascom sam cak i skontao, naravno ne sad sve, nego onaj mali dio koji smo na pocetku radili u njemu, a sad sto se tice C-a... jos se trebam potrudit... Sto se tice prakticnog dijela, trebao sam pomoc onda samo u vezi osciloskopa, jer rekao sam kakva je stvar bila na faksu... Ostalo... nije problem, ako nesto ne kontam, pitam, a sve ostalo pokusavam sto vise mogu sam, jer i MENE TAKODJER ZANIMA ELEKTRONIKA... Ja mozda nemam 4g iskustva, imam jedino ono malo sranja/znanja koje smo mogli pokupiti na etf-u i jos malo dodatnog koje sam sam uspio skontati jer me to sve zanimalo...
Meni nije problem naucit, ako imam od koga, potrudit cu se... A sad razmisli jel ok onaj tvoj prvi post i pitaj sta sam mu rekao koliko znam i sta sam napisao sad u zadnjem mail-u (jucer kad sam vidio post)...
Da rjesimo sve nedouimce... jesam taj sam...
Pa sad da objasnimo zasto, kako i sl...
Da sam napisao da trebam pomoc oko diplomskog, bi li mi itko od vas pomogao??? Imam mentora (bio sam debil sto sam uzeo kod njega) koji je iz Zg-a, svaka 2 tjedna dodje do Osijeka, a svakih 2 tjedna sjeti se pogledat njegov etfos-ov mail... Tako da recimo da se jednom mjesecno cujemo... Pomoc apsolutno nikakva... Trebao mi je takodjer tamo u 12mj nabavit sve dijelove... ali naravno od toga nista, dijelovi stigli 3mj. kasnije... Jos jednu stvar da napomenem... njegova preporuka za mosfet koji moze izdrzat struju je SMD verzija kojoj je MAX 60A (spic), tako da neznam sta reci...
Da je sve bilo onako kako sam ja htio, ja bi taj diplomski (mozda ne bas ta tema, ali nesto slicno gdje pravis plocicu, nesto malo cackas i tako) napravio vec tamo u 12mj, kad sam i planirao, a sad sto je bilo sranja i sa dijelovima i sa svime i svacime, stvarno nisam mogao utjecat... pogubio zivaca i zivaca... Jos sam u 3mj. dobio i dijete (netko ce se zapitat pa sta si se zurio, al ajd razmisli da sam ja planirao u 12mj biti gotov, maxx 1mj ove godine)... Pa uz dijete, naravno doslo dosta obaveza, nespavanja i sl... Papirologije da nepricam, pa onda po cijele dane putuj tamo, putuj vamo...
A sto se tice posla... dosao bih radit, naravno, ali ne zelim takvu atmosferu kao sto si napisao u prvom postu, jednostavno dovoljno zivaca i ovako pogubim i nezelim... Mogu probat naci posao i u unikomu ili tako cemu makar dok nesto drugo ne uleti, jer stvarno posao treba s obzirom u kakvoj sam situaciji...
Nikad nisam i nikad necu nikoga prevariti i da zbog mene netko pizdi, daje otkaz, blablabla... Eto jedina prevara je sto sam trazio pomoc od ljudi s foruma koji znam da mi ne bi pomogli da sam rekao da mi treba za faks... Eto to je jedino sto sam napravio... uvijek sam pokusao biti i fer i procitao sam sve sto ste pisali, sve programe koji su napisano, da i ja pokusam sto vise to skontati... Bascom sam cak i skontao, naravno ne sad sve, nego onaj mali dio koji smo na pocetku radili u njemu, a sad sto se tice C-a... jos se trebam potrudit... Sto se tice prakticnog dijela, trebao sam pomoc onda samo u vezi osciloskopa, jer rekao sam kakva je stvar bila na faksu... Ostalo... nije problem, ako nesto ne kontam, pitam, a sve ostalo pokusavam sto vise mogu sam, jer i MENE TAKODJER ZANIMA ELEKTRONIKA... Ja mozda nemam 4g iskustva, imam jedino ono malo sranja/znanja koje smo mogli pokupiti na etf-u i jos malo dodatnog koje sam sam uspio skontati jer me to sve zanimalo...
Meni nije problem naucit, ako imam od koga, potrudit cu se... A sad razmisli jel ok onaj tvoj prvi post i pitaj sta sam mu rekao koliko znam i sta sam napisao sad u zadnjem mail-u (jucer kad sam vidio post)...
Capo Di Tutti Capi
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Maniac nije takva atmosfera. Borko i ja smo se posvađali jedamput u 4 godine zajedničke suradnje zbog nekog projekta i što ohladili se i idemo dalje raditi. Stvar je što se nikad ne svađamo i onda se u 4 godine dogodi nekakva takva situacija, a to što sam ja eksplodirao to je donekle stvar i mojih privatnih problema. Procitao sam danas tvoje mailove i nisam mislio da ćeš se naći uvrijeđen. Ja sam čak bio sretan jer ćemo raditi zajedno, a ne da sam se osjećao loše. Sad se osjećam loše jer je sve krivo ispalo... Daj mi se javi danas za kavu na 0916021060 poslje 4 pa idemo popričati kao ljudi, bez nekih tenzija po forumu... Vjeruj mi super ti je ovdje raditi, puno ćeš naučiti i nitko te neće zezati za ništa. Nemoj donjeti odluku dok ne budes siguran... I daj javi se za kavu da ti objasnim sve...
InTheStillOfTheNight
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Ahaaaaaa... Maniac ti si krivo shvatio. Ja i boris smo se posvađali u petak. Znači mi smo kao firma trebali još nekoga. I kad samo se posvađali boris je postavio ovo za posao. Boris i ja smo se ohladili prije nego li si uopce dosao na razgovor. Daj nemoj me zezati, volio bih raditi s tobom, nego s nekim koga ne poznajem barem nekako. Ovo ce nam sve biti smijesno kako smo se upoznali, a u firmi je atmosfera super jer ni ja ne bi radio da je drugacije... Daj mi posalji svoj broj u inbox...
InTheStillOfTheNight
- _Maniac_
Nisam ja u Zg-u... vratio sam se u Osijek jos jucer navecer... A moj broj je 0915257953... tako da cim rjesim taj diplomski mogao bi zapalit za zg, trazit neki stan i tako...
Capo Di Tutti Capi
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Gle ja sam dolazio na posao kad hocu, odlazio kad hocu, radio sto hocu i kad hocu i kako hocu, pisao si sam sate i računao plaću koja mi je dobra i nije nikad kasnila 4 godine. Praktički imao sam slobodan stil posla.
To što se meni ne da biti u Zagrebu nego bi otisao malo doma to je moj privatni život. No to što ja radim elektroniku kao hobi je također moj privatni život nevezano za posao.
Na razgovoru je bilo puno ljudi i dobio si posao zbog toga što voliš raditi i što si pošten.
Ja sam se dogovorio s borisom da idem preko ljeta malo hvatati kondiciju i to mi je odobreno, znaci sve se moze dogovoriti... Onda kad dojdes vidimo se u Inovaticu.
Jebeš Chuck Norrisa...
To što se meni ne da biti u Zagrebu nego bi otisao malo doma to je moj privatni život. No to što ja radim elektroniku kao hobi je također moj privatni život nevezano za posao.
Na razgovoru je bilo puno ljudi i dobio si posao zbog toga što voliš raditi i što si pošten.
Ja sam se dogovorio s borisom da idem preko ljeta malo hvatati kondiciju i to mi je odobreno, znaci sve se moze dogovoriti... Onda kad dojdes vidimo se u Inovaticu.
Jebeš Chuck Norrisa...
InTheStillOfTheNight
- _Maniac_
Ok ... Samo moram se potrudit sto prije dijelove nabavit... da mogu isprobat sve do kraja... mozda dodje sve za jedno tjedan dana, dotad cu mislim sve napisat, pa kontam da cu stici do pocetka 6mj. to vise zavrsit...
Capo Di Tutti Capi
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Ja odo sad offline sa foruma jer imam dosta posla u firmi. Nista onda vec cemo i to napraviti... Pozdrav
InTheStillOfTheNight
- _Maniac_
Ok... eto onda rjesen nesporazum... ...
Hvala na savjetu... Pozdrav...
Hvala na savjetu... Pozdrav...
Capo Di Tutti Capi
Spomenuti profesor iz Zg-a (prof.dr.sc. D.A.) je jako korektan čovjek. Ja sam isto kod njega uzeo diplomski. Ako imaš dobre ideje i znaš što hoćeš, on te sigurno neće spriječiti nego će te poduprijeti. Ja sam osobno bio kod njega sveukupno 3-4 puta, i pomogao mi je kad god sam trebao (u nekim slučajevima i preko mail-a)._Maniac_ wrote: Imam mentora (bio sam debil sto sam uzeo kod njega) koji je iz Zg-a, svaka 2 tjedna dodje do Osijeka, a svakih 2 tjedna sjeti se pogledat njegov etfos-ov mail... Tako da recimo da se jednom mjesecno cujemo... Pomoc apsolutno nikakva...
Ali on ne može umjesto tebe raditi i riješiti sve probleme.
- _Maniac_
Meni je jasno da je ok ok fer i korektan, sjecam se sa predavanja i ispita i uvijek je bio ispravan, takodjer znam da nemoze umjesto mene raditi, to niti ne ocekujem, ali samo mi je potrebno da dobijem odgovor kad nesto pitam, jer nemogu ja sve sam znati, mogu znati neke osnove... evo da nema navedenih ljudi u ovoj temi, to neznam kad bi zavrsio... Sve je to uredu i super vjerojatno kod njega raditi, ali kad si iz Zg-a... nije on kriv sto nemoze za Osijek biti tu kad mi trebamo, ali razmisli...
Capo Di Tutti Capi
Nisam iz Zg. Studirao sam na ETFOS-u.
- _Maniac_
mozda je prije bila drugacija situacija, el evo stvarno kazem da posaljem mail i cekam 2 tjedna na odgovor...
Capo Di Tutti Capi
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
@abc to je malo drugacije kod mene. Nitko mene ne tjera da radim ni minutu vise od 8 sati dnevno i 5 dana u tjednu. Samo sto sam ja lik pa uz posao radim hoby elektroniku... No to cu malo kod sebe korigirati pa se truditi da se ostavim hoby elektronike jer i tako 8 sati dnevno radim posao koji volim... Nevazno to sada, bitno da se maniac zaposlio Tko bi rekao čuda da se dese...
InTheStillOfTheNight
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
@maniac culi smo se, necu ti stici danas slati dokumentaciju jer gledam u sat i vec kasnim. Moram u na vlak za slavoniju biti neki krizmeni kum, tak da ne stignem. Najdi na netu protel 99SE u tome ti ja crtam pa cemo u ponedjeljak to napraviti. Sto se tice tih elemenata javi mi do ponedjeljka ili na mail ili u PM pa cemo to probati sto prije nabaviti...
Pozdrav..
Pozdrav..
InTheStillOfTheNight
- _Maniac_
Vec sam ti javio za dijelove, a sto se tice nekih shema i tako toga, pa kad budes u mogucnosti posalji... e da... ako znas otprilike sta sve radite i za dsl, radio sam to 10000 puta al neznam ni kakve modeme imaju ti u zavodu, pa da i sa tim budem upoznat...
Capo Di Tutti Capi
- _Maniac_
Evo sad testirao, da nebude da nista ne radim... grije se i hladnjak na 20-25A... i to bude poprilicno vruc... dobro sam namastio i dobro spojio i testirao naravno bez drivera za mosfet... pretpostavljam da mi treba veci hladnjak... ili mozda jos driver koji ce kupit malo topline i jos uz to da stavim ventilator na hladnjak (nisam ga stavio), mozda bude dobro...
Capo Di Tutti Capi