Strujni izvor 0-50A

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
_Maniac_
Pravo uznapredovao :)

Re: Strujni izvor 0-50A

Post by _Maniac_ »

Ovaj tvoj ne salju kod nas...

A sta kazes na onaj koji sam stavio prije - http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 60N60.html mogu ga dobit za kojih 100kn...
Capo Di Tutti Capi
abc

Post by abc »

Jesi siguran da je 100kn, da li imaju vise komada :D .
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

3 komada ima, ja uzeo 2... :)... ak trebas i ti jedan, reci pa uzmem sva 3 :)
Capo Di Tutti Capi
abc

Post by abc »

Uzmi meni taj zadnji ako jos ima.
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by InTheStillOfTheNight »

Sto sam propustio??? :ohno: :ohno: Gori gora, gori borovina...
Sta nisi odmah rekao da pravis vatromet :) da i mi gledamo...
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

@abc Ok, uzet cu ti :)...

@nocni... kazes sta si propustio... pa propustio si to da je funkcioniralo savrseno, sve super, cak dodje do kojih 50A, sto sam mislio da trafo nece moci dati, ali... uvijek neko sranje... pa tako da kad sam otisao sa malisanom prosetat za prvi maj (naravno prije toga je sve radilo) i vratio se kuci nista vise nije radilo... il je netko nesto zapeo pa sam ja upalio i nesto se dotaknilo ili je riknilo od temperature, al u biti neradi, pa sad cekam dijelove :)...
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Hahahahahaha, strasno.... pa prvo sto trebas gledati je razlog zasto se nesto dogodilo... Mislim nemres nesto testirati, ugasiti ili upaliti i jednostavno otici na piknik... :shock: Bitan je razlog, a ne rijesenje... Sve mi mozemo napraviti, ali ne mozemo znati sto je tocan razlog jer nismo gledali kako gori i zasto gori... Ja se sad nebih mijesao u hardware pa kad bude opet nesto sto radi ona mogu pomoci...
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

A razlog... mozda to sto mi svako malo netko ulazi u sobu i cacka i provjerava i sta sve vec... jbg... to je tako kad zivis sa starcima, al nadam se da ako sad posao upali da idem :)... Sto se tice tog da li gori i kako gori... iskreno nisam vidio ni ja, tako da sumnjam da sam ja nesto spalio kad sam upalio, jednostavno neznam, samo je odjednom pucalo struju na max, znaci source i emiter propustaju... pretpostavljam...

Ajde da se malo pohvalim sa svojim malishanom :)

Evo slikica koja ce biti na svijeci sad na krstenju
http://img189.imageshack.us/img189/9115/slika001a.jpg

a evo i jedna klasicna njegova :D :D
http://img227.imageshack.us/img227/3451 ... 857044.jpg

Zlocestoca jedna mala :)
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Ah ako je tako kriticno imam i za to ideju... Simuliraj sve isto.. Znaci identicna shema koja se zapalila, isti program, ali stisni ga sa 60A.... Mjeri struju na fetu i temperaturu i cekaj da izgori... Ako izgori onda ces znati jeli do temperature, ili do ne znam cega... Hvataj problem tamo gdje se pojavio bez neke teške filozofije... Mislim da ne treba filozofirati sa mjenjanjem nečega dok ne znaš razlog problema...

To ti je metoda eliminacije... Znaci ako nije niti sturja niti temperatura onda se treba osloniti na sve uvijete rada... To nije tako tesko, koliko je tesko globalno reci : TEMPERATURA NIJE, STRUJA NIJE... Znači treba eliminirati ovo sto se moze sa strane elektronike, pa onda u tome traziti jeli je problem nesto sto smo svi propustili ili je kriva tvoja macka "Garfild" koja je samo gledala kako uređaj radi...
Last edited by InTheStillOfTheNight on 05-05-2010, 21:10, edited 1 time in total.
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Probao bi ja vec, ali nemam vise driver za mosfet tc4422... i tom su nozice riknile... cekam da to dodje... jer koga god pitam nitko nema gdje nabavit i tako sl...

Probao samo sa mosfetom, al izgleda da ga nisam dobro stavio, pa sam napisao da se grije i na 10A... morat cu se ponovit i napravit ispocetka, samo cim nabavim taj driver za mosfet... onda sve zalemit i isprobat... ako je problem u temperaturi necu nikog krivit, a ako nije... opet nista, valjda idem brzo :)...
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Maniac, pa nema "izgleda" u elektronici... Mislim ne kuzim te bas... Ili si stavio dobro ili si stavio krivo... Sa ovim "izgleda" mozes otvoriti 50 nebitnih rasprava. Pokusaj raditi elektoniku da nakon svega sto napravis budes siguran 200% sto si napravio. Svedi rang slucajnosti na minimum, pa i kad se sve zapali nemoj skidati i rastavljati elemente... Odvoji si sat ili dva da provjeris jeli sve dobro spojeno i postoji li mogucnost da se nešto s nečim dodirnulo... Ako rastavis problem onda ga ponovno moras izazivati da bi shvatio sto se zapravo dogodilo i eventualno eliminirao neke stvari o kojima mi mozemo napisati novu bibliju: "Što bi bilo kad bi bilo..."
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Prvi put sam 10000% dobro stavio, tako da to nije upitno, ovaj zadnji put kad sam brzinski testirao samo mofet mislim da nisam dobro stavio, jer mosfet je bio vruc, a hladnjak jedva topal... I nema sanse da se nesto s necim dodirnilo prije nego sam otisao, jer sve sam isprobao, pregledao super detaljno, tako da to nije bio takodjer 10000% problem...
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Onda ja preporucavam ako te bas zanima sto se dogodilo, izazivaj isti problem... Ali nemoj otici :) I kad izgori nemoj rastavljati nista, nego postavi na forum shemu i tocan spoj u koji si siguran 100%, opis nacina kako je stalo, pri kojoj struji je stalo i sto se dogodilo u zadnjem trenutku prije totalnnog kolapsa, Prema dokumentaciji svih elemenata i zakonima elektotehnike lako je naci sto se dogodilo...
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Da razjasnimo... radilo je... kad sam odlazio takodjer je radilo i onda sam nakon sto sam vidio da sve radi ugasio sve (nisam jedino izvadio utikac iz uticnice, ali iskljucio sam na prekidacu), a onda za kojih 2-3h kad sam dosao kuci i ukljucio nije vise radilo...

Isprobat cu sve isto tako pa da vidim u cemu je problem...

Jel imas mozda ti tc4422 ili mozes negdje nabavit, uplatim ti pare za to... :)
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Mogu ja napaviti sve što google gaže da postoji samo je pitanje vremena koliko treba da to stigne do tebe.

Evo imas u RS-u. Upisi samo u trazilicu sta trebas... Vidim bilo je na skladištu u Velikoj Britaniji, ali sad kao nema, no šta te briga uostalom gdje ima. Ako ima u katalogu RS-a onda mora biti. Nazovi ih pa vidi s njima koliko treba vremena da se to nabavi i dostavi do tebe. Uostalom reci im da ti je malo hitno zbog projekta, pa ako mogu da što prije nabave. Kad nabavljas komponente moras biti psiholog a ne elektronicar :)

http://www.primotronic.hr/index.php?opt ... Itemid=376" onclick="window.open(this.href);return false;

RS-u treba oko tjedan ili 2 da to nabave, pa onda dobro razmisli o količini koju kupuješ. Možda bolje kupiti 3 komada?
InTheStillOfTheNight
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Ups, ne znam jel ti mozes od njih naruciti. Ja sam uvijek preko firme narucivao.. Pitaj pa javi..
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Ok, nazvat cu ja onda njih danas, pa cu pitati za koliko brzo mogu nabavit :)...

Evo sad bas gledao za tc4422 to220 i imaju na skladistu u SAD-u... odatle mi vec stize :)
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Jebeš spužva boba i njegovo roštiljanje pod vodom, više ne znam što me uopće može iznenaditi u jebenoj galaksiji... Komplicirano je to uopce napisati, ali recimo da provodim oko 15 sati dnevno za računalom ili ne znam čime već 4 godine. I naravno već mene malo udarilo sve to zajedno, a posao novi i novi projekt. I tako radi se iz dana u dan, dok naravno nije izletila situacija kad mi je pukao film...

Ma kakvi novci, necu vise, ne zelim, jebo i elektroniku i sve kad nakon 4 godine shvatis kako je bolje raditi malo manje i više vremena posvetiti sebi.... I dao ja otkaz, jebo elektroniku, odo se diviti cudima prirode i ubiti se od fizickog posla, reko da malo dojdem do sebe, dok jos imam kome... I drž, vuci, nedaj napravio kaos, kao sto i inace dolici mome zivotu. I naravno treba netko raditi, i direktor, (vjerojatno ce ovo citati), pomalo izgubljen mojom odlukom, u trenutku pakla traži nove radnike... Danas je bio jedan lik, et ne znam zasto prozivam maniaca. Decko iz Osijeka, tj iz Belja i radio je strujni izvor 0-50A... Doduse smirio sam ja svoje duhove na istom radnom mjestu, no ako je to stvarno bio maniac, i ako dobije posao, onda nek ode na misu i zahvali bogu sto je stvorio budalu poput mene i srecu poput njega jer u inocaticu su izabrani ljudi zbog nekih osobnosti a ne novca... No to sto sam ja radio 15 sati je moj osobni problem jer volim elektroniku i nije inovatic kriv zbog toga... Jedina moja greska je to sto sam uz citav dan elektronike radio elektroniku kao hoby i to jednostavno ubije nakon 4 godine pa nekad malo daješ otkaz, pa ti se malo radi, pa neradi i tako...
InTheStillOfTheNight
Kizo

Post by Kizo »

Ja odoh po kokice :D :D
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Ne znam zasto prozvani nista ne pise..... Trebao sam sutiti pa te zahebavati po forumu i na poslu. Ne znam bas da bi me lako skuzio... no bilo bi kidanja od smijeha... :D
InTheStillOfTheNight
Post Reply