Tesla switch

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
cikljamas
Pravo uznapredovao :)

Tesla switch

Post by cikljamas »

Jel neko radio kojim slucajem Teslin sistem 4 baterije koje se medusobno napajaju, daklem,
overunity, dabome, jel neko jos sumnja u to ???...E sad, da priznam da sam uspeo da resim
onaj problem bedinijevog motora i dobro brate radi, nema sta, al eto sad bi malo i da se
poigram sa ovim Teslinim prekidacem, al nisam umeo da pronadem neku konacnu shemu
sa svim provjerenim elementima, pa evo poduzimam ovaj korak ter ako vec ne bude nikog
ko bi umeo da mi da kakav savet u vezi ovog pre sto godina izumljenog overunitya, nek
se ondak barem sto vise vas podseti (a poneko ce bome i da prvi put cuje)na ovaj sistem
koji ako je od Tesle, mora da radi, oces - neces...Evo jos jednom da viknem kukulele...
Zasto vicem ?..Pa nas Tesla ovo izumio pre 1900e, a ja moram da idem 2010. na forum
da pitam ljude jel uopce znaju za to !?!?!?!?!?!?...Blamaza samo takva, zar ne ? Dabome da
jest, itekakva !!!!! A sramota jos veca !!! A kog bi belosvetski hostapleri pljackali kad bi
jednostavna resenja izumljena davnih dana izasla na videlo , jel tako ? DAbome da jest !!!
banana
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Tesla switch

Post by pedja089 »

Nesto sumljam da je Tesla to pravio... Pogotovo sto ces ti iskopati neku semu sa poluprovodnicima :roll:
To sa bilo kojim brojem baterija je presipanje iz supljeg u prazno. Ne mozes dobiti vecu energiju nego sto si ulozio, i to je kraj price..
MORGAN
Pravo sam se raspisao :)

Post by MORGAN »

Moguće je....i to upravo baš s poluvodičima......postoje takozvani point kontakt tranzistori...koji pri određenim uvjetima daju više energije nego što se uloži......potraži google i upiši švedski kamen (kristal)...
to bi ti moglo pomoći... :shock:
MORGAN

Post by MORGAN »

Bilo je kasno za edit....
Ovaj lik je upravo s tim kamenom uspio dobiti fr*e energiju....oko 25 W.....
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Henry_Moray" onclick="window.open(this.href);return false; :idea:
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

cuo sam te price ali bas i ne vjerujem u to jer se radio o tome da dobijes vise nego sto si ulozio, a
znamo da s to kosi sa osnovnim zakonima fizike i elkrotehnike
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

@MORGAN-e nikako nisi u pravu. Da si samo procitao ono sto pise na linku...
Tamo pise da se radi o nekom iskoriscavanju energije zracenja. To znaci da se ne dobije vise nego sto se ulozi, nego da se energija uzima odnekuda. To bi isto bilo kao kad bi za solarnu celiju rekao da stvara eergiju niscega. Ako vec spominjes kristale, onda opet procitaj. Postoje chipovi od linear technology-a koji su projektovani za sakupljanje energije, tzv energy harvesting.
Ali ni tu enerija ne dolazi niotkuda, nego dolazi iz kristala, a kristal je dobija u obliku vibracija, koje su u manjoj ili vecoj meri prisutne svuda.
I ono sto je najbitnija stvar fr*e energy ne znaci da je ta energija nastala niotkuda, nego da je besplatna i manje vise svuda prisutna.
Kad smo kod poluprovodnika, daj recite mi bar jedan teslin izum na bazi poluprovodnika. I recite mi odakle u teslino vreme tranzistor. Koliko ja znam prvi tranzistori su nastali 10tak godina posle tesline smrti.
Tako da mi nikako nije jasno kako je on mogao projektovati Tesla switch sa tranzistorima...
Ispravite me ako gresim.
MORGAN

Post by MORGAN »

Pedja...u redu je .....mislio sam na isto što i ti samo sam se krivo izrazio.....
A za tranzistore u Teslino vrijeme nisam govorio......govorio sam za onog lika što sam stavio link....
Vjerojatno je @cikljamas mislio na njega....jer se Tesla nije igrao s baterijma... :shock:
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

To ni meni nije jasno. I nesto u poslednje vreme gledam po netu svi se nalozili na pravljenje energije, i sto je najgore svi tvrde da im radi...
Prevara ima koliko hocete. Ono sto je bitno je da se energija ne moze ni unistiti ni stvoriti, energija prelazi samo iz jednog oblika u drugi. A evo nasao sam link za energy harvesting.
Pokusacu naruciti sample, bas me zanima dali se moze dobiti tih 100mA...
Samo ne znam ko ce to zalemiti...
EDIT:
Ne mogu se registrovati :?
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

ako stvarno radi onda je to odlicna stvar za sklopove koji nece trebati ni napajanje....
malih su dimenzija pa mozes staviti nekoliko kom i nikad vise ne moras kupovati bateriju za sat, multimetr i sl.
pa ni cijena nije velika... :shock:
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

Nije velika. A mislim da ima opcija i baterija i ovo. Davno sam gledao datasheet.
Ajde ti se probaj registrovati pa naruciti sample.
Meni je problem sto nema srbije u spisku...
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

evo naruceno...
Thank you. Your sample order request has been received
For orders outside the United States, your samples will be shipped to your local sales office and will be delivered to you by your local sales representative within 5 - 10 business days. If you have not received your samples after this time, please call your local sales office or (408) 432-1900

narucio sam 6kom jer se od svakog moze uzeti max 2 kom :roll:
ako stigne javim :wink:
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

Sad samo naci dobre kristale...
MORGAN

Post by MORGAN »

Baš me interesuje da li će ti poslat....ako pošalju i ja si bum naručil...i nisam skužio jel to sam dva moš naručit ili???
batka
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by batka »

Ako vam fora uspe ocekujem probni primerak u vidu pogona za ledicu 0d 5mm koja bi svetlila bezkrajno dugo... :wink:
MORGAN

Post by MORGAN »

@batka požuri si.....polako....da vidimo jel ovo za sample radi..... :D
cikljamas

Post by cikljamas »

Kad uguglas Tesla switch prvo sto dobijes je link koji nudi clanak u pdfu iz kojeg citiram :
The Electrodyne Corporation tested the Tesla 4-battery circuit over a period of three years. They found that at the
end of that period, the batteries did not show any unusual deterioration. The batteries used were ordinary leadacid
batteries. The system operated lights, heaters, television sets, small motors and a 30-horsepower electric
motor. If the batteries were run down to a low level and then the circuit switch on with a load, the recharging of the
batteries took place in under one minute. No heating was experienced during this rapid charging. Heat was only
produced during discharge cycles. If left undisturbed, each battery would charge up to nearly 36 volts. Control
circuitry was developed to prevent this over-charging. They used mechanical switching and stated that below 100
Hz there was not much advantage with the circuit and above 800 Hz it could be dangerous.
They didn’t mention why they consider that higher rates of switching could be dangerous. If we consider what
exactly is happening, perhaps we can work out why they said that.

Laze li taj covek sto napisa ovaj text ?...Ja sumnjam da laze jer je i Bedinijev SSG (koji sam isprobao)
kao i masu toga sto jos nisam pravio(a vjerujem da i to dobro funkcionira na temelju iskustva s ovim
SSGom) napravljeno po istom principu, odnosno koristi se principom o kojem se u tom textu govori,
dakle, princip brzih impulsa koji bombardiraju ione u baterijama i poticu ih na gibanje, a usput stede
primarni izvor napajanja tim istim principom stotina impulsa koje tranzic u kombinaciji s magnetima
okida paleci i gaseci magnetno polje oko zavojnice, itd...E sad, overunity mozda i nije krsenje zakona
o odrzanju energije i najvjerojatnije to i nije, al koga briga jel to to il nije, kom pametnom uopce
pada na pamet da se zamara s time, al kao sto rece Tom Bearden cijela ova prica o overunityu je
krajnje kvalitetno dokazana u fizici, a to pretpostavljam znaci da su ti dokazi morali biti i prakticne
ne samo teoretske naravi, jer u suprotnom nisam siguran da bi se covjek takovog autoriteta kao
sto je Bearden usudio toliko puta ponoviti u onom dokumentarcu Energy from the vacuum da nema
nikakve potrebe ponovo dokazivati ono sto je u fizici visestruku dokazano, pa cak i potkrijepljeno
nobelovim nagradama, npr. ona dva japanca sto su dobili nobela za tzv. broken simetry itd...
Ustvari sta hocu da kazem...Ljudima je lakse sumnjati nego se prihvatit posla pa vidjet jel nesto
radi ili ne radi, mislim ako neces skakat u vodu, nemoj onda brate ni tvrdit da je voda hladna il
topla, a ako skocis e onda imas pravo tvrdit sta god, bilo da je topla, hladna, mokra, nema veze,
samo brate skoci pa cemo onda da raspravljamo, jel tako ? Mislim, zao mi je da ovaj pokret
overunity jos uvijek prakticki cuci u garazama pojedinaca entuzijasta umesto da ovim monopolistima
malo zapaprimo bar mi na elektrotehnickim forumima, jesam li u pravu il nisam ?
Jer ako se ovako nastavi proci ce jos sto godina pre nego sto ovakve katastrofe ko sto je ova u
Meksickom zaljevu pounistavaju sve zivo pa cemo se onda nakon dvesta godina opet da setimo
naseg velikana Tesle, e braco draga, ne valja nam poso...
Ako su Teslu proglasavali za ludaka u njegovo doba, mislim da je proslo doba da i mi sumnjamo
u ono sto Ameri namerno zele da sumnjamo, ma mislim, materijala je napretek, samo treba
malo guglati...Eto, nadam se da sam bar nekog potaknuo da malo zagrebe u ovo podrucje, ako
ne danas onda sutra...
Nemamo pravo kao Teslini sunarodnjaci da malo vise ne cenimo njegov izuzetan rad od kojeg
je ono najvrednije najmanje poznato i dan danas...
banana
Post Reply