Dvije graficke kartice?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Dvije graficke kartice?
Dok sam pratio "stručnu literaturu" na ovu temu, to nije moglo da se ubode, a sad se nadam da je ipak moguće... Možda je pitanje smiješno, ali...
... da li je moguče imati instalirane dvije grafičke kartice na matičnoj (VGA i PCI ili dvije PCI, svejedno), ili integriranu grafiku na matičnoj i još jednu grafičku? I da sve radi, tj. da imam priključena dva monitora na kojima mogu dijeliti desktop?
Ako da, kako?
Odgovori tipa... "treba ti grafička sa dva izlaza... i slično", su mi poznati...
... da li je moguče imati instalirane dvije grafičke kartice na matičnoj (VGA i PCI ili dvije PCI, svejedno), ili integriranu grafiku na matičnoj i još jednu grafičku? I da sve radi, tj. da imam priključena dva monitora na kojima mogu dijeliti desktop?
Ako da, kako?
Odgovori tipa... "treba ti grafička sa dva izlaza... i slično", su mi poznati...
- Feko
- Stariji član
Re: Dvije graficke kartice?
DA! samo reći onboard grafici (u biosu) da radi uvijek, ne samo kad nema PCI/AGP.
I moraš imati extended desktop, ne možeš (koliko znam) klonirati istu sliku na oba ekrana.
Iako se to možda promijenilo u međuvremenu u sedmici, u XP-u je bilo tako.
I moraš imati extended desktop, ne možeš (koliko znam) klonirati istu sliku na oba ekrana.
Iako se to možda promijenilo u međuvremenu u sedmici, u XP-u je bilo tako.
Što se tiče kloniranja slike na oba ekrana, dodao bih da je to moguće ako drajver za karticu to podržava. U mom slučaju se radi o Matrox-ici s dva video-izlaza. Na žalost ne znam odnosi li se ovo i na slučaj kad su u "igri" dvije odvojene grafičke kartice.
Na prijenosnim računalima koja imaju poseban izlaz za dodatni monitor ova mogućnost kloniranja slike postoji kao standard.
Na poslu imam prijenosno računalo s dodatnim monitorom, a imam instaliran jedan zgodan programčić koji se zove UltraMon s kojim se jednostavnim klikom na ikonicu u gornjem desnom kutu prozora prikaz prozora može ili razvući na oba ekrana ili prebacivati iz jednog u drugi.
Doma imam "dvoglavu" Matroxicu i također dva ekrana i spomenuti programčić, i otkad sam to kompletirao ne moram printati shemu kad projektiram pločicu, već je otvorim na jednom ekranu, a na drugom otvorim Sprint Layout. Kad nešto prevodim ili kad uređujem tablice u Excelu onda također do izražaja dolazi ušteda u vremenu. Tko si može priuštiti ovakvu kombinaciju - toplo preporučam
Na prijenosnim računalima koja imaju poseban izlaz za dodatni monitor ova mogućnost kloniranja slike postoji kao standard.
Na poslu imam prijenosno računalo s dodatnim monitorom, a imam instaliran jedan zgodan programčić koji se zove UltraMon s kojim se jednostavnim klikom na ikonicu u gornjem desnom kutu prozora prikaz prozora može ili razvući na oba ekrana ili prebacivati iz jednog u drugi.
Doma imam "dvoglavu" Matroxicu i također dva ekrana i spomenuti programčić, i otkad sam to kompletirao ne moram printati shemu kad projektiram pločicu, već je otvorim na jednom ekranu, a na drugom otvorim Sprint Layout. Kad nešto prevodim ili kad uređujem tablice u Excelu onda također do izražaja dolazi ušteda u vremenu. Tko si može priuštiti ovakvu kombinaciju - toplo preporučam
da, korisno je. u mom slucaju radi se o tv-u i monitoru.
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
To te ja pitam!Smjesko wrote:... i otkad sam to kompletirao ne moram printati shemu kad projektiram pločicu, već je otvorim na jednom ekranu, a na drugom otvorim Sprint Layout. Kad nešto prevodim ili kad uređujem tablice u Excelu onda također do izražaja dolazi ušteda u vremenu. Tko si može priuštiti ovakvu kombinaciju - toplo preporučam
- Feko
- Stariji član
Da, pa to je extended desktop...otvoriš program i prevučeš za na drugi monitor ili TV...pa tako već godinama gledamo filmove na TV-u preko TV-out izlaza na grafičkoj...i uredno u isto vrijeme radiš nešto drugo za računalom
Sve ja to znam...
Naišao je (opet) neki PC star par godina, pa bi malo da ga opteretim sa dvije grafičke, a i da zaposlim par monitora... onako, za "po garaži"...
Naišao je (opet) neki PC star par godina, pa bi malo da ga opteretim sa dvije grafičke, a i da zaposlim par monitora... onako, za "po garaži"...
- Feko
- Stariji član
Ajde kad to središ...nabaci koju sliku pa mi još nismo vidjeli tvoj radni prostor tj garažu
Ako može širokokutni objektiv, da što više obuhvati Sve slike od tebe su bile tone dijelova i gotovih projekata...ali malo se vidjela "kreativna" okolina
Ako može širokokutni objektiv, da što više obuhvati Sve slike od tebe su bile tone dijelova i gotovih projekata...ali malo se vidjela "kreativna" okolina
Ne možeFeko wrote:Ako može širokokutni objektiv, da što više obuhvati
Nije mi jasno... ko' da nikad nisi vidio "nered"
- Feko
- Stariji član
Jesam, vidio sam nered...a probam, ako ide ide
Nemoj šta zamjerit...evo, neću više spominjati tvoju garažu ...osim kad mi bude nešto trebalo iz nje
Nemoj šta zamjerit...evo, neću više spominjati tvoju garažu ...osim kad mi bude nešto trebalo iz nje
Izgleda da je Feko nanjušio "komada" (swastika) pa onako izdaleka - o garaži ....
To možeFeko wrote: ...osim kad mi bude nešto trebalo iz nje
Ma... može i toSmjesko wrote:Izgleda da je Feko nanjušio "komada"...