Pozdrav!Kvar je sljedeći:ugasi se sam od sebe ili kad se pokušava upaliti gasi crvenu (standby) diodu ali nepali zelenu nego se ništa ne događa.Svi naponi mreže prisutni i u okviru osim što je na Q708 oko 1.5V a ne oko 5 koliko bi trebalo.Kada prelemim taj tranzistor sve ponovo radi ok....do sljedećeg prekida (iznenadnog ili prilikom paljenja).Tranz. izvadio i provjerio unimerom =ispravan!Kod drugog TV aparata(isti kao i prvi)isto se događalo ali i slika bez boje.Na AV scart izlazu (spojio s drugim TV na AV ulaz) slika normalna s bojom (znači tuner i MF ok).Još sam primjetio da Scart ulaz neradi (signal sa DVD).Pokušao prespojiti switcher (IC) ali slika i dalje bez boje.Ima li tko ideju ili se susreo s istim kvarovima?
Shema:
//rapidshare com/files/379191731/SH.pdf (dodati www na početak i točku ispred com)
SHARP 51AT15S
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: SHARP 51AT15S
Zamijeni taj tr. bez obzira sto instrumenat pokazuje da je ispravan.Kada prelemim taj tranzistor sve ponovo radi ok...
Alexa
- marty.markoh
- Napredujem
Re: SHARP 51AT15S
Hvala na prijedlogu-Izgleda da onaj dio do samogašenja-nestartanja sam riješio zamjenom tranz.-ali mi ostaje još ono s nepostojanjem boje na drugom aparatu(riješen i onaj dio da prima ulazni AV signal preko scarta-ali opet bez boje).