Molim vas pomozite,zelim da pravim plocicu ovim postupkom ali nikako je ne mogu osvjetliti i kada se osvjetljuje jeli kada se spoji isprintani masni papir sa sper plocom npr...
Da li se bas mora to uraditi ima li ikakav jednostavniji nacin ?
Pozz
78L05 wrote:Da, može se kupiti i u rinfuzi (jeftinije), samo je onda problem mješanje, odnosno kako odrediti 10g (precizno), a ne jedna žličica metoda...
Pepi wrote:Kupi vagu na ebayu, ja sam ovu kupio, super je (10$ i fr*e shipping) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi" onclick="window.open(this.href);return false; ... 0449800591
Kausticna soda nije heroin da bi trebala specijalna apotekarska vaga. To bi znacilo da ako se stavi gram vise ili manje , rastvor nebi valjao tj Pcb se nebi razvila. Cista glupost. Odstupanje od mere 7g/l +- gram samo ce produziti ili skratiti vreme razvijanja, kao sto i temperatura rastvora produzava ili skracuje vreme razvijanja. A to znaci da pored apotekarske vage treba naci i apotekarski "termometar" Po meni i dalje je dovoljna 1 kafena kasicica razvijaca u 1l mlake vode. U celoj prici oko fotopostupka , daleko je vaznije odabrati pravo vreme osvetljavanje PCB-a , nego bacati pare na vage i termometre. Na kraju karajeva svako ima pravo na svoj nacin, sa vagom ili bez nje
LOL imam jedno 5 superpreciznih vagi, jedna ima razlučivost od 0.001g Izmjerim 7g i to izmješam sa destiliranom vodom i držim u boci od solne kiseline. Nije za heroin, ali je bila primamljiva cijena od 1$ na ebayu, pa samo što cedevitu nisam krenuo vagat
Termometar je 7$ ali još nisam razmišljao da ga kupim...
dumpY wrote:Molim vas pomozite,zelim da pravim plocicu ovim postupkom ali nikako je ne mogu osvjetliti i kada se osvjetljuje jeli kada se spoji isprintani masni papir sa sper plocom npr...
Da li se bas mora to uraditi ima li ikakav jednostavniji nacin ?
Pozz
Nisam te uopće razumio.
Jednostavniji način osvjetljavanja? Možeš ti izbječi cijelo osvjetljavanje, crtanjem markerom...