Fleshanje Mobitela?

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
izidor7
Napredujem
Napredujem

Fleshanje Mobitela?

Post by izidor7 »

Bok,

Dakle zanima me kaj je potrebno za fleshanje mobiteal???? Trenutno imam tu neke dvije starije nokie.. pa bi je otključal!. Dal mi treba neki kontroler ili kaj?? jer ako je potrebno spojiti samo žice , onda lako za to. onda me još samo zanima koji software koristiti. Dalje je lagano.
To ukoliko je dovoljno imati adekvatan kabel i računalo!

Tu ima ljepo opisan PINOUT od ponekih modela... pa tak.
http://pinouts.ru/pin_CellularPhones-Nokia.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanima me sada KOji je postupak za fleshanje uredja!

Prve žrtve koje imam na raspolaganju su Nokie: 6030 , 2610 i 6101
za neke ima tam pinout.
i kabla mi nije problem pricvikati.. t. d. to nije nikakav probem ako je potreban samo kabel! ( to što se tiče hardwarea) i naravno kakav software?
Ako ova tema več postoji , Hvala ako ne, opet hvala na pomoći!
izidor7
Napredujem
Napredujem

Re: Fleshanje Mobitela?

Post by izidor7 »

Za napajanje lagano, cini mi se da nebi trebali neki važniji podaci iči prek napajanja.. nego kaj je s ostatkom kontakata

http://www.youtube.com/watch#!v=0oPCfzY ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

a kaj je z ostatkom???
LIAM
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by LIAM »

Pozdrav

Mislim da ti treba puno više stvari od samog kabela pri tome mislim na box kutije i razni flash box-ovi koji se spajaju između samog moba i kompa. kako nisu univerzalni cijene se kreču od par stotina eura do par tisuća eura. I da ga kupiš potrbno ti je znanje i vješina jer samo jedna kriva kvačica u programu i ode mob u zaborav. Tako da bi ti ja savjetovao da radije odeš do nekog ko zna šta radi platiš i veseliš se . Ovo ti govorim iz radnog iskustva u servisiranju samih mobitela i njihovog otključavanja . Što se tiče box i fleshera potraži na netu punih je . nisam te htio obeshrabriti samo te upozoriti na moguče probleme a vijeruj mi skupo je kada pogriješiš.
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Da, toga sam svjestan, no nisam razočaran, jer na to sam računao.

Flash kutije.. hm.. da bez njih ništa.. mada uz odgovarajuće znjanje moze se i bez njih... ali znjanje ja nemam! Pa ču se morati obratiti stručnom kadru.. ili kupiti kutije.. što nije pametno ako uzmemo u obzir cca par mobitela kaj bi prčkal.. jeftinije je obaviti to u servisu!

Svaka je škola skupa.. pa i ta.! :wink:
Post Reply