Popravak kolektroskog motora

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
ampermetar
Napredujem
Napredujem

Popravak kolektroskog motora

Post by ampermetar »

Nabavio ja iz stare perilice kolektorski motor. Motor radi, probal sam ga. dost je tih, al je bil prljav, pa sam ga otvorio. Četkice skinuo, očistio i vratio sve natrag, al sad više nije tih, ko da četkice ne prijanjaju dobro na njega. Šta da radim???
Feko
Stariji član
Stariji član

Re: Popravak kolektroskog motora

Post by Feko »

vjerojatno si ih okrenuo ili zamijenio im mjesta....čekaj da se malo potroše i prilagode rotoru :wink:
ampermetar
Napredujem
Napredujem

Post by ampermetar »

A stavil sam ih kak su bile, zato sam se i čudil. A jednu sam sa šmirgl papirom sredil tak da če se ona malo duže prilagođavat. A ne želim ga uključit jer ak četkice ne priležu dobro onda iskri jako a to može rotor uništit.
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

a gle.. ako iskri.. i ak ga nečeš uključivati.. napravi iduče logično.. vrti ga bez struje.. neko vrijeme dok se četkice ne prilagode.!!!

kak??? pa snađi se, bilo to z drugim motorom, z biciklom,, na ruke.. kak god.. :!:
ampermetar
Napredujem
Napredujem

Post by ampermetar »

Evo uključil sam ga, radi kak je i prije ista količina struje ulazi u njega. Iskrenja nema, ali je buučan, i primjetio sam da su četkice urezale nekakvu crtu na kolektoru???!!!!
ampermetar
Napredujem
Napredujem

Post by ampermetar »

Jel treba tokarit rotor možda. Ne kužim, i prije nego sam sa šmirgl papirom po četkici kad sam ih vratio prvi put isto je ružalo. A sve sam vratil kak je bilo.
Post Reply