PCB Nacrt
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- strijelac1
- Napredujem
PCB Nacrt
ee..pozdrav ljudi..ja sam novi ovdje..i zanima me da li neko zna nacrtati pcb..nezz jel se tako kaže na osnovu sheme koji sam prilozio
- Attachments
-
- Slika sheme
- 0015_01 - elektronička shema žmigavca za bicikl, motorkotač i slična prometala.gif (9.94 KiB) Viewed 3740 times
Elektronika je uciteljica zivota !
Re: PCB Nacrt
Pozdrav i tebi čovječe!
Odgovor na tvoje pitanje:
Znaju mnogi i uglavnom to rade sami sebi.
Odgovor na tvoje pitanje:
Znaju mnogi i uglavnom to rade sami sebi.
Pokušaj to nacrtati u nekom jednostavnom alatu kao što je PCB Wizard. Ako ne budeš znao javi, pa ću nacrtati ja (ili netko drugi sa foruma), ali tek tamo najvjerojatnije iza 12. travnja.
Pozdrav.
Pozdrav.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
- strijelac1
- Napredujem
aa.. ja sam pokusavao ..expert sam za photshop..ali ova j pcb bas nemogu skontati..nezz kako se vezu ove..znasm da nemaju nikakve slicnos photoshop i pcb..ali na ovom pcb moram crtati posebno elmente nema da stavim npr. kao electronic workbench..
Hvala u svakom slucaju..
Hvala u svakom slucaju..
Pa ja PCB često crtam baš u photoshopu!
Ne vidim razlog zašto je ova shema posebna, pa se ne može nacrtati...
Ne vidim razlog zašto je ova shema posebna, pa se ne može nacrtati...
- strijelac1
- Napredujem
za tebe ovo nije komplikovano..ali za mene jest prekomplikovano...ovo mi je prvi put da radim..tako da..nezz kako da spajam ..probat cu sad na providnom papiru nacrtati shemu i onda spajati sa druge strane papira..kad mi vec ne ide na racunaru..ali se jako trudim da mi ovo uspije..
Ja to radim ovako :
U Livewire nacrtam semu,testiram je,zatim je Convertujem u PCB Wizard i to je to..
U Livewire nacrtam semu,testiram je,zatim je Convertujem u PCB Wizard i to je to..
Da bi se kvalitetno odradio ovaj zadatak trebalo bi znati kako treba rasporediti LED diode i kakvi su preklopnici. Evo ja sam pokusao da ovo odradim pod uvjetom da su LED poredane kao na shemi a da ces preklopnike spajati zicama. U rar fajlu se nalazi slicica rasporeda elemenata (nestoup.bmp), izgled stampane veze (nestodown) i projekat u proteusu.
- strijelac1
- Napredujem
Hvala ti sto si nacrtao.ovo...ali ja bih vise volio da neko u radi u programu da mi ja skontao sam kako ste uradili pa da ja kasnije znam to sam uraditi..
Hvala U svakom slucajuu
Hvala U svakom slucajuu
- strijelac1
- Napredujem
Da li mogu znati odakle si skinuo taj livewire..kada ga izguglam izbaci mi neku muziku da skidam nema tog programa..dumpY wrote:Ja to radim ovako :
Tražiš...napravi ti džabe....(usput dao ti je fajl za proteus...)
I ne sviđa ti se......
I ne sviđa ti se......
- strijelac1
- Napredujem
sorry..ali nisam znao da postoji i tal program proteus...sorry drug..izvini nisam mislio tako nezahvalno ponjet se prema njemu...ali evo crtam shemu u pcb wizard pa cu je konverttovat..ali neznam kako da preskacem zice..ako mozetre mi jos samo to reci..i zakljucajemo temu...
- strijelac1
- Napredujem
Mozes li malo to bolje pojasniti jel se moze preskakati sa flying wire ima tamo neka opcija...elektorNUB wrote:Kazes op pa preskocis
Kombinujes provodno polje da koli oko ostalih ili spojis izoliranom zicom
- strijelac1
- Napredujem
ja prvo crtam shemu u pcb wizard pa tek onda on sam konvdertuje sad tamo imam stavljam conncetors..i tako ali vidi ti u pcb wizard kako to izgleda kad uzmes circuit symbols pa s njima da radis a ne odma PCB components..
Ovoga maloga ste jako *stisli*.Popustite mu malo,da se ne bi otkazao od elektronike.Evo vidi decko ovo:plocica je univerzalna i moze ti posluziti vise puta.
- Attachments
-
- Za pocetak.rar
- (33.69 KiB) Downloaded 168 times
- strijelac1
- Napredujem
ee...bas ti hvala..molim te nemoj me zvati mali...et samo to..a bash ti hvala za plocicu..
Ko bi mi (ako ima volje) moga pomoći oko izrade šeme za ploćicu, nisam nikad radio do sada a hitno mi je.
Ne bi želio fulati.
Pozdrav
Ne bi želio fulati.
Pozdrav
- strijelac1
- Napredujem
ja sam skonto kako se radi u pcb wizard daj shemu ja cu ti uraditi pa neka oni kazu jel dobro...jer i ja bih zelio da vidim da li sam naucio ista..
- Feko
- Stariji član
Pa šta je loše u tome....ja svog susjeda zovem mali a visok je cca 195cm...no od malena je "mali" a sad iako je izrao...ostao je nadimak "mali"...ima 17 godinastrijelac1 wrote:..molim te nemoj me zvati mali......
- strijelac1
- Napredujem
ma ne too..nego nesto mi je too..ne volim inace i kad me mama zovne mali meni nesto dodje..sve je u redu..znam ja to..nikakv problemm..hehe..