Pojacalo za tel
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- crash override
- Penjem se :)
Pojacalo za tel
hey pozZ zanima me da li iko ima semu pojacala za tel,tj da prikljucim neki veci zvucnik sa sopstvenim napajanjem na bateriju od 9V i da samo koristi tel kao izvor signala za zvuk,imam 5310,u njega je onaj ja msm 3.5' prikljucak(isti kao i kod zvucne kartice)...ne treba sad to nesto biti extra jako,nekih 2w ja msm da bi bilo najbolje...pokusao sam napraviti ono iz male skole elektronike 5 i nece,samo se bass cuje i to krci...oni koji su tako nesto napravili nek se jave...xexexe
Re: pojacalo za tel
Evo ti jednostavne seme NF pojacala sa kolom TDA2002 ili TDA2003 snage 10W a napajanje uredjaja moze biti od 6-18V sto se u zavisnosti od napona napajanja i otpor zvucnika menja i izlazna snaga uredjaja, pri naponu napajanja od 12V i otporom zvucnika od 8 oma imas 10W sve ostalo ces morati eksperimentom da odradis s obzirom da ti hoces na bateriju od 9V, mislim da ti je pametnije nekim ispravljacem da napajas ovaj sklop!
Pozdrav!!!
Pozdrav!!!
- Attachments
-
- nf pojacalo.rar
- (6.09 KiB) Downloaded 170 times
Juce sam dobio cakane 2.1 zvucnike za PC firme RPC.Nemam kod sebe prospekat ali su drvene dimenzija 10x8x6 sm (woofer) i dva satelita 5x3x4 sm.Cena je 10EU,a daju fantastican ton.Iznenadilo me to sto je bass sa dvojnom membranom i dva spajdera i daju zacudjujuci dobar bas! Nabavi takvo nesto.
- crash override
ma meni treba nesto maleno,znaci jedan zvucnik od 4-8 oma i da koristi napajanje od 9V i da pojaca izlaz sa tel-a...xexexe
To ti kazen! Ako imas mogucnosti i dobar TLF kupi takvo nesto za 10EU i slusaj MP3.
- hari poter
- Napredujem
Ovdi imas semu:
http://elektronika.5forum.info/audio-f9 ... or-t30.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://elektronika.5forum.info/audio-f9 ... or-t30.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
"cuksi" -> "dino_kc"
- crash override
ma ne razumijete vi sta ja hocu...hocu pojacalo kao zvucnici od kompa s istim izlazom ali meni je jedan zvucnik dovoljan,i dovoljno bi mi bilo malo pojacanje, neka 2W,da moze raditi bar sat vremena na bateriju od 9V...imam tel 5310 i ima 3.5mm audio izlaz isti kao na kompu pa bi mi odg i zvucnici za komp ali na beterije i da nisu previse jaki da mi ne strada tel...nije mi bitan zvucnik,a najbolje bi mi odg neki manji od 8oma jer ih imam par,pa taman da iskoristim...
ovako nesto...
ovako nesto...
Code: Select all
http://reviews.cnet.com/portable-speakers/nokia-mini-speakers-md/4507-11313_7-33019346.html?tag=psum
Re: Pojacalo za tel
Evo nesto malecko,ne mozes da omanes pogotovu sa LM 386
- Attachments
-
- Mali pojacivaci.rar
- (66.64 KiB) Downloaded 152 times
- crash override
Re: Pojacalo za tel
xexexexe svidjaju mi se ove seme,jednu cu obavezno napraviti,a kupio sam zvucnike za tel, RMS 4oma(2w+2w)THD=10%,power amplifier >80dB... i tuku bas jako ali mogu raditi samo sat vremena jer koriste li-ion bateriju od 1000mA pa cu ih najvjerovatnije rastaviti i popisati komponente i napraviti jos jedne ali sa malo jacim baterijama,ima dobre od dig.fotoaparata po 2500mA... ovo sam trazio...xexexe tnx