PozdraV!
Novi sam na forumu i dosao sam traziti pomoc.Idem u tehnicku skolu tako da se razumijem u elektroniku ,ali svejdno sam jos uvjek pocetnik.
Zanima me kako da napravim sklop koji ce prepoznati zvuk.Cilj mi je napraviti uređaj sa kojim ce osoba moci "razgovarati" .Zelio bi da sklop prepozna zvuk,i odreagira na njega . Sklop bi trebao imati neku memoriju di bi bilo pohranjeno nekoliko audio zapisa koje bi on trebao prepoznati. Zelio bih nesto slicno kao sto imaju pojedini mobiteli,kazemo necije ime i on poziva taj broj.Tako bi zelio da moj sklop npr. na rijec plavo upali plavu lediodu , a na rijec crveno upali crvenu.
Ako postoji neki sklop za prepoznavanje zvuka koji treba isprogramirati,to je super jer mi je programiranje jednostavno i lako naucim novi programski jezik.
ako ista pomaze znam programirati u bascomu na at89c2051,c++ i neke skriptne jezike.
nadam se da je dovoljno razumljivo sto trazim
hvala!
Voice Recognition Device
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Voice Recognition Device
Pozdrav i tebi.
Sam si spomenuo da neki mobiteli imaju to svojstvo koje ti trebaš. Nije li logično da prostudiraš neki od tih mobitela i otkriješ način?
Sam si spomenuo da neki mobiteli imaju to svojstvo koje ti trebaš. Nije li logično da prostudiraš neki od tih mobitela i otkriješ način?
Re: Voice Recognition Device
Ima u mikroelektronici da se kupi razvojna ploča sa kojom može da se radi uređaj koji reaguje na glasovne komande ali uopšte nije jeftino http://www.mikroe.com/sr/tools/easyvrstamp/
A bilo šta sa prepoznavanjem govora odnosno glasa možda zvuči jednostavno ali nije ako to želiš da radi odvojeno od kompjutera, jer ti je u tom slučaju potreban mikroprocesor itd.
A bilo šta sa prepoznavanjem govora odnosno glasa možda zvuči jednostavno ali nije ako to želiš da radi odvojeno od kompjutera, jer ti je u tom slučaju potreban mikroprocesor itd.