Tražim oznaku integriranog sklopa
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Tražim oznaku integriranog sklopa
Pozdrav svima!
Imam jedan problem... Radim doma jedan projekt i trebao bih koristiti jedan integrirani sklop koji treba imati jedan ulaz i dva izlaza. Kad sklop dobije kratki signal na ulaz, trebao bi na prvom izlazu postaviti stanje 1 na drugom izlazu 0, kad bi opet dobio signal na ulazu tada bi trebao na prvom izlazu postaviti stanje 0 a na drugom stanje 1...
Koja je oznaka takvog sklopa?
Unaprijed hvala na odgovorima
Imam jedan problem... Radim doma jedan projekt i trebao bih koristiti jedan integrirani sklop koji treba imati jedan ulaz i dva izlaza. Kad sklop dobije kratki signal na ulaz, trebao bi na prvom izlazu postaviti stanje 1 na drugom izlazu 0, kad bi opet dobio signal na ulazu tada bi trebao na prvom izlazu postaviti stanje 0 a na drugom stanje 1...
Koja je oznaka takvog sklopa?
Unaprijed hvala na odgovorima
Re: Tražim oznaku integriranog sklopa
T flip flop, ili ti jk sa spojenim j i k zajedno, i to je ujedno i ulaz.
Može neka oznaka tog integriranog sklopa po kojem ga mogu naručiti?
Ima još jedno pitanje... ta stvar bi se trebala nalaziti na automobilu gdje je napon 12V, koji je najbolji način da smanjim napon na iznos s kojim radi taj sklop?
Ima još jedno pitanje... ta stvar bi se trebala nalaziti na automobilu gdje je napon 12V, koji je najbolji način da smanjim napon na iznos s kojim radi taj sklop?
Pa može to i na 12V... probaj recimo sa CD4013 (ili MC14013...)
Koristiš samo pola IC-a...
Koristiš samo pola IC-a...
Mozes uraditi i sa TTL kolom 7472 kome treba 5V ili sa 2 tranzistora.Ako nisi naso probacu da ti nadjem.
Ovako, našao sam CD4013 u AD elektronicu...
Malo mi nisu jasne oznake... Na broj 7 ide masa a na 14 +... Ulazi su na 5 i 9 (D1 i D2) a izlazi Q1 i Q1 sa crticom iznad? Dali sam u pravu?
http://images.google.hr/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1" onclick="window.open(this.href);return false;
Malo mi nisu jasne oznake... Na broj 7 ide masa a na 14 +... Ulazi su na 5 i 9 (D1 i D2) a izlazi Q1 i Q1 sa crticom iznad? Dali sam u pravu?
http://images.google.hr/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1" onclick="window.open(this.href);return false;
slabo gledaš i zaključuješ..D1 je ulaz jednoga a izlazi su Q1 i "Q1 s crtom" tj. Q1 komplement..
ulaz drugog je D2..a izlazi su Q2 i Q2 komplement
ulaz drugog je D2..a izlazi su Q2 i Q2 komplement
Ok, puno hvala na odgovorima.
Nisam se nekoliko godina bavio elektronikom i sad trebam napraviti jednu sitnicu i malo sam zahrđao....
Nisam se nekoliko godina bavio elektronikom i sad trebam napraviti jednu sitnicu i malo sam zahrđao....
U nekim težim slučajevima može pomoći žičana četka, a u najtežim kiselina za skidanje hrđe.
Kako se nisam prije toga sjetio
Idem odma u kupovinu kiseline jer sve ostalo je preslabo za skidanje ove hrđe što se nakupila
Idem odma u kupovinu kiseline jer sve ostalo je preslabo za skidanje ove hrđe što se nakupila
- Feko
- Stariji član
imaš onu drot četku što staviš na bušilicu i pićiiii...samo stavi zaštitnu masku