Pozdrav,
Posjedujem iPhone 3G sa kojim naravno imam problema. Naime, kada ukljucim 3G imam signal, medjutim kada iskljucim 3G iphone bi trebao prebaciti na 2G mrezu automatski sto uradi ali nemogu signal da dobijem.
Nekoliko puta sam pokusao da rijesim problem sa softverske strane, ali bez uspjeha. Onda sam nekim slucajem primjetio da kad se priblizim baznoj stanici ili telekom direkciji (na zgradi je antena) dobijem pun signal (3G/2G).
Da li je moguce da signal koji dobijem krecuci se blizu stanice/direkcije ustvari dovoljan da 2G radi, dok kad se udaljim (nekih 100m) nije dovoljan i ovaj amplifier bi trebao da ga pojaca ali je vjerovatno otisao pa zato imam problem sa 2G mrezom. Molim da mi neko ovo potvrdi?
Ovdje mozete naci informacije o chip-u (pow amp modul): http://www.skyworksinc.com/Product.aspx?ProductID=438
Interesuje da li je negdje moguce poruciti ovaj chip, a da mi netraze minimalnu narudzbu od 4000 komada
Hvala unaprijed,
Mursel M.
iPhone 3G - 2G GSM power amplifier
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: iPhone 3G - 2G GSM power amplifier
Update #2:
Chip sam dobavio (cca. 30$), te samo jos da se zamjeni. nasao sam na netu da je najbolje koristiti heat gun, pa me interesuje gdje bih mogao to odraditi u sarajevu?
hvala unaprijed!
Chip sam dobavio (cca. 30$), te samo jos da se zamjeni. nasao sam na netu da je najbolje koristiti heat gun, pa me interesuje gdje bih mogao to odraditi u sarajevu?
hvala unaprijed!