Samsung CZ21H42T

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
kikici1
Penjem se :)

Samsung CZ21H42T

Post by kikici1 »

Pozdrav ljudi! Evo nov sam tu na forumu pa da postavim i neko pitanje. Na navedenom televizoru imam problem sa sinkronizacijom video signala preko scart kabela, slika postoji ali nije sikronizirana pa se razvlači ukoso preko ekrana. Ima li neko ideju, probao sam priključiti nekoliko uređaja preko nekoliko kabela i uvijek isto. Hladnih lemova ne primječujem. Nisam baš stručnjak za tv,al kolega mi navalio, pa da probam.
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)

Re: samsung CZ21H42T

Post by alexa_pg »

Uglavnom takve greske nisu do TV aparata. Probaj da u kablu otkacis zicu sa 8 pina.
Alexa
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Re: Samsung CZ21H42T

Post by marty.markoh »

Probaj prebaciti TV na kanal(program)"0" pa tada vidi! :D
kikici1

Post by kikici1 »

isprobano već prije ali nema razlike. Koji pin na scartu služi za automatsko prebacivanje ulaza? nešto sa razinama napona , oko 2v jedno pa oko7 ili 8volti drugo i na 12 volti treće
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Post by marty.markoh »

Jesi li probao ručno(pomoću daljinskog) prebaciti na AV.Meni se u praksi znalo dogoditi da TV preko SCART-a (pin 8-aktivan) bude prebačen na AV ali ga jednostavno ne prepozna -odnosno kao da sinkro impulsi do kraja ne prolaze-Tada je pomoglo manualno prebacivanje.Inače pin 8 (kako ti je rekao i alexa_pg)služi za automatsko prebacivanje s tuner ulaza TV-a na AV ulaz.Što se samog izbora ulaza u SCART priključku tiče-TV bi trebao sam izabrati ulaze po važnosti koje će selektirati.Dakle pin 8 odabire SCART a slijedi automatski TV izbor RGB ili "obični" video ako nije prisutan RGB sa sinkro impulsima. :D Po kvaliteti je RGB signal kvalitetniji od kompozitnog video signala.Ako TV ima kompozitni video ulaz(chinch)-probaj na njega spojiti ili u SCARTU ostavi spojene SAMO pinove za isti (Video ,2x Audio,mase)jer mislim da imaš problema s sinkro impulsima koji dolaze u RGB paketu.
kikici1

Post by kikici1 »

evo riješeno, ako vas bude mučilo problem je bio ima poseban audio i video ulaz preko činč konektora sa strane. Na tim konektorima su sklopke (kontakti), u ovom slučaju loši koji moraju biti zatvoreni kad se koristi skart, a nisu bili. malo rada sitnim kliještima i wd40 riješava problem.
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

samo jedna stvar koja se tiče WD40..ja s njim bježim od elektronike..bolje je koristiti kontakt spray
MORGAN

Post by MORGAN »

potpisujem.... :idea:
Post Reply