Doneo mi je drug njegov acer i žalio se da mu ne radi cd citac...Ja sam sve njegove podatke prebacio na drugu particiju i ubacio cd od windowsa i resetovao ga i krenula je instalacija. Uspeo sam novi windows da instaliram i kada sam uzeo drajver za graficku da instaliram , došlo je do pola i laptop se ugasio od tog trenutka nisam uspeo da ga upalim...Kada pritisnem dugme za palenje par puta blinkne led dioda za bateriju i nista se ne desava...Bio je prikljucen na punjacu celu noc,ali opet nista...Dali se neko susretao sa ovakvim problemom? ja sumnjam na bateriju, posto pre nego sto se ugasio bila je na 1%,ali bi trebala da se dopunjava. Probao sam ga i bez baterije upaliti,ali nikakve znake života ne daje...Bilo kakva pomoć je dobro došla...
Hvala unpred!
Notebook Acer Aspire 1690
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Notebook Acer Aspire 1690
ja sam imao isti taj problem na asusu, i nazalost maticna j ebila u pitanju...
Evo ovako: izvadi bateriju i pokusaj ga pokrenuti.Jos na startu pokusaj sa F5 da udjes u SAVE mod i da vidis dal mozes uci u Win.Ako udjes pronadji u control panelu pod Ad remove programs drivere i obrisi ih.To ti je softverski deo.Ako ne ide pokusaj iskljuciti CD rezac sa maticne i posle startuj PC.Udji u BIOS i namesti boot direktno sa HD.Ako se i tako ne pokrene ,onda je hardverski problem verojatno veceg opsega( gde je Marfi - tu nema pomoci).ISto tako proveri i adapter,vidi dal je sa naponom sve u redu.
Imao sam danas slucaj : doneli mi Lap-top koji ne startuje,a problem je bio sto je adapter univerzalni,pa je neko prilikom pakovanja adaptera pomerio preklopnik i umesto 19V na izlazu stavio 14V Ubili su se od muke kad sam im pokazao sta ne valja(vozio covek 20 km. da donese u servis)
Imao sam danas slucaj : doneli mi Lap-top koji ne startuje,a problem je bio sto je adapter univerzalni,pa je neko prilikom pakovanja adaptera pomerio preklopnik i umesto 19V na izlazu stavio 14V Ubili su se od muke kad sam im pokazao sta ne valja(vozio covek 20 km. da donese u servis)
Hvala na odgovorima...Problem je bio u punjacu..baterija se do kraja ispraznila, a punjac ima prekid u kablu pa ga moram zamenuti