Pozdrav svima,znam da zvuci smijesno ali ja ne znam sta je Voltage Rail.Radio sam jednu shemu i uradio PCB za pojacalo.Ali buni me sto sada na plocici pise 9V a na drugom kraju 0V i to 0V se ne spaja ni sa cim,kako da saada dovedem napon na to .. nikako ne kontam.
Unaprijed Hvala svima.
Voltage Rail Pojam?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Voltage Rail Pojam?
Pitanje u skladu sa nickom....
pojam potencijala i razlike potencijala odnosno napona... ponovi malo gradivo iz 8. osnovne.
Kod tebe konkretno na GND odnosno 0V veži -pol tvog izvora
pojam potencijala i razlike potencijala odnosno napona... ponovi malo gradivo iz 8. osnovne.
Kod tebe konkretno na GND odnosno 0V veži -pol tvog izvora
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Znaci na 9V vezem + Pol sa izvora a na uzemljenje vezem - sa izvora?
- Feko
- Stariji član
WhiteHead wrote:Pitanje u skladu sa nickom....
aj samo i ja sam pocetnik i imo sam glupih pitanja ali mi 1 stvar oko tebe nije jasna:
kako si dosao na ideju da pravis pojacalo a neznas kako bateriju da prikacis na njega?
ja sam sa 4 godine znao kako da u one autice kineske i ta sranja ubacim bateriju i gde je plus a gde minus na bateriji i kontaktima
kako si dosao na ideju da pravis pojacalo a neznas kako bateriju da prikacis na njega?
ja sam sa 4 godine znao kako da u one autice kineske i ta sranja ubacim bateriju i gde je plus a gde minus na bateriji i kontaktima
Hahah znam ja to gdje je plus gdje minus kada je u shemi batterija ali ovdje je Voltage Rail znaci samo jedan ulaz ili kako da to vec nazovem..Nisam se prije sretao sa tim..Mislim da nije pametno da se nekom podrugujes.ali eto..
Upravo tako...dumpY wrote:Znaci na 9V vezem + Pol sa izvora a na uzemljenje vezem - sa izvora?
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Posebno ako si na dohvat ruke i ako je taj neko jači i bržidumpY wrote:...Mislim da nije pametno da se nekom podrugujes...