Snimanje karakteristika enkodera

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Cobu

Snimanje karakteristika enkodera

Post by Cobu »

Zdravo, kao što i sam naslov kaže želio bih znati sve što se tiče snimanja karakteristika enkodera ako bi mi neko mogao pomoći, jer radim na projektu vezano za enkodere pa bi svaka pomoc bila dobrodosla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cobu

Re: Snimanje karakteristika enkodera

Post by Cobu »

Pitanje je vise vezano za oblast automatike nego elektronike, ali moram probati i na ovim forumima koje ipak posjećuju ljudi razno razne branše pitanje ukoliko je tebi nejasno ili bilo kome drugom jeste mozda malo nabrzinu napisano, odnosi se na programske pakete koje mogu koristit, akvizicione kartice, način povezivanja kako i zašto ,linkove koji mi mogu posluzit, knjige, skripte, sta da ocekujem ,s kojim problemima bih se mogao susretati,bio bih zahvalan na bilo kakvom konstruktivnom odgovoru a ne vidim potrebu za tom ironijom ili sarkazmom da ti je "poprilično jasno pitanje" !!!!!!!!!!!!
josip
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Snimanje karakteristika enkodera

Post by josip »

Enkodera u elektronici ima "oko nekoliko".
Nisi naveo ni približno na kakvu vrstu enkodera si mislio.
Ovaj forum posjećuju ljudi raznih profila i raspolažu sa zavidnim, čak bih rekao i neizmjernim znanjem i iskustvom, ali još se nije pojavio niti jedan sa kristalnom kuglom i sposobnošću čitanja tuđih neizrečenih misli.
Postavi pravo pitanje i vjerovatno ćeš u vrlo kratkom roku dobiti koristan odgovor, a do tada....
Post Reply