Tv Samsung model:CW-29Z306V *RESENO*
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Tv Samsung model:CW-29Z306V *RESENO*
Tv Samsung model:CW-29Z306V
Shasija :S62B
Tv ima u prekid J6920 u His.Shta drugo da promenim preventivno da ne bi opet pregorelo jer vidim da neko pre mene je promenio ali defekt se opet poftorio.
Shasija :S62B
Tv ima u prekid J6920 u His.Shta drugo da promenim preventivno da ne bi opet pregorelo jer vidim da neko pre mene je promenio ali defekt se opet poftorio.
Re: Tv Samsung model:CW-29Z306V
Uglavnom strada zbog hladnih lemova i loseg kvaliteta. Kad su lemovi u pitanju provjeri kako konektor na ploci tako i konektor na otklonskoj. Ovaj zadnji se cesto pali.
Alexa
Danas sam dobio novi tranzistor i ugradio sa ga.Samo shta sam krenua da ga upalim oda tranzistor je crko.Shta bi mogao da bude problem.
Da li si ispostovao i pregledao ovo sto je Alexa_pg rekao
kad je tranzistor odlemen tv dobije stand-by i napon u his na kolektor je 148v.sijalica da povezem kolektor emiter u His?proverio sam sve shta mi je Alex reko.
Danas sam prikachio sijalicu.Kad relje ukljuchi napon na kolektoru je 134v.onda relje na trenutak iskljuchi i napon padne na 85v.i tako non -stop.kad je napon 134v sijalica sveti jache.Sijalica mi je 60W.
Ja ne razumijem tvoje opise kvarova.
- Ti kazes kad rele skljocne napon padne na 85V.
Rele koji se nalazi u ovom aparatu sluzi za razmagnetisanje ekrana. Objasni mi kakve sad on veze ima radom mreznog stepena. Taj rele i da izvadis napolje, aparat ima da radi. Najbolje bi bilo da dok ne popravis aparat maknes rele da te ne zbunjuje. Ne obracaj paznju na njega sta on radi.
Mreza treba sama za sebe da radi i da ima stabilan napon. Ako taj napon nije stabilan prvo bih probao kolo u mrezi STRX6750 i opto kapler PC801S
- Ti kazes kad rele skljocne napon padne na 85V.
Rele koji se nalazi u ovom aparatu sluzi za razmagnetisanje ekrana. Objasni mi kakve sad on veze ima radom mreznog stepena. Taj rele i da izvadis napolje, aparat ima da radi. Najbolje bi bilo da dok ne popravis aparat maknes rele da te ne zbunjuje. Ne obracaj paznju na njega sta on radi.
Mreza treba sama za sebe da radi i da ima stabilan napon. Ako taj napon nije stabilan prvo bih probao kolo u mrezi STRX6750 i opto kapler PC801S
Alexa
Chuje se rele kad skljocne i tada napon na kolektoru padne na 85v od 135vonda opet za par sekundu relje skljocne i opet na kolektoru ia 135v.ovo se deshava i sa prikachenom sijalicom i bez nje.Znachi tv proba da upali onda se vrati u stand-by neznam sta ja pishem nejasno.Pishem ono shta se deshava sa tv.
Ako tako rele stalno okida, rekao ti je sta bi moglo biti @alexa_pg, znaci haldan lem je 90%, barem je tako kod mene bilo, pogledaj ljepo prelemi sve elemente na koje sumnjas
Ovo je izgleda tvoj problem http://www.elitesecurity.org/t304795-0" onclick="window.open(this.href);return false;
I sema http://www.filekeeper.org/download/sche ... hassis.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
I sema http://www.filekeeper.org/download/sche ... hassis.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
ugradio sam tranzistor 2sc5331 i nove blok kondenzatore koi ste mi predlozile.Tv je konachno proradio.originalni tranzistor j6920 nabavio sam od 3 razlichne proizvodjacha ali svi su crkli na start.Znachi najbolja zamena je 2sc5331.hfala svima.