Izbor generatora i poredjenje

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
ArmyInfoForum.org
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by ArmyInfoForum.org »

Prvo bi bilo lepo da se informisem ili da me informisete o nacinima rada - npr benzinac - dizelas - koje su razlike. Uslovi u kojima ce taj koji meni treba raditi su od -30 do +70.

Bitna stvar je tezina sto znaci da je apsolutno potrebno da bude sto laksi - treba mi verovatno u delovima zbog mogucnost da se prilagodi prostoru koji imam na raspolaganju. Znaci kolica, tockovi i slicno otpadaju - prosto ne trebaju mi. Mogucnost elektronskog paljenja mora da postoji a u ovom trenutku trazim agregat za potrebnih 12 Kw.

Za sve sugestije, linkove i sl unapred zahvalan - napominjem - potrebno mi je da to moze da se nabavi u Srbiji - ako predlazete inostrane proizvodjace to je ok ali samo ako imaju predstavnika u RS.

Ono sto mi je takodje bitno je koliko se zagreva, odnosno temparature izduvne grane i jacina buke koju stvaraju.

Za sad toliko

Hvala u napred

Spel
There is a huge difference between living and being alive!

http://www.armyinfoforum.org/
abc
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Izbor generatora i poredjenje

Post by abc »

Koliko ja znam samo je SEVER iz Subotice ako jos postoje i prave ih, pravio asinhrone generatore,ali to nisu agregati jer nemaju pogonski motor.
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

nedavno smo servisirali jedan dizel aregat od jedno 10kW
mogu ti reci da bas i nije prenosiv jer smo ga 4 jedva skinuli sa kamiona...
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
zoran c

Post by zoran c »

Imam generator 220/380V 75 Hz, 37,5kW interesuje me da li ta frekvencija moze da steti radu elektronickih uredjaja i elektro motora? Molim vas za pomoc!
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by niho »

Gdje nadje 75Hz!? Nisam nasao ni jednu drzavu u kojoj je standard 75Hz. 60 ili 50 OK.
Elektronici mozda i nece stetiti koja se napaja preko swiching napajanja ali ce itekako smetati uredjajima koji imaju ispravljace sa "klasicnim transformatorima", asinhroni motori...
@ArmyInfoForum.org agregat od 12kW benzinac ces tesko naci mozda na nekom vojnom otpadu. Ove snage su obicno dizel varijanta (ili stirling-na sve i svasta :) ) E sad da radi na -30°C i da bude lagan to je malo upitno trazite varijantu kao prikolica i sl.
Post Reply