Pozdrav!
Napravio bi si niz od 6 ledica koje bi npr. dvaput zasvjetlile i onda ostale upaljene.
Ovo je kod pa bi volio da napišete što ne valja jer sam ga isprobao i ne radi, a nisam baš na ti s C-om nažalost.
Hvala!
#include<avr/io.h>
#include<util/delay.h>
int main()
{
DDRC=0xFF;
PORTC=0xFF;
_delay_ms(1000);
PORTC=0x00;
_delay_ms(1000);
PORTC=0xFF;
_delay_ms(1000);
PORTC=0x00;
_delay_ms(1000);
PORTC=0xFF;
}
atmega8 LED
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
Re: atmega8 LED
Pozdrav,
Program što si postavio izgeda da je u redu. Možda je greška u makefile-u.
Program što si postavio izgeda da je u redu. Možda je greška u makefile-u.
Isprobao sam tvoj program. Naredba _delay_ms neće da radi bez:
#define F_CPU 8000000UL
Još ti i lijepo izbaci upozorenje:
warning "F_CPU not defined for <util/delay.h>"
#define F_CPU 8000000UL
Izbacilo mi je to upozorenje u avr studiju ali nisam znao što znači.
Zahvaljujem na odgovorima i isprobat ću kasnije.
Zahvaljujem na odgovorima i isprobat ću kasnije.
Isprobao sam i radi!
Dodao sam #define F_CPU...
Hvala još jednom!
Dodao sam #define F_CPU...
Hvala još jednom!
Znači nije definiran ni u Makefile-u...Kizo wrote:Isprobao sam tvoj program. Naredba _delay_ms neće da radi bez:
#define F_CPU 8000000UL
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
ne.... to je sve bilo dobro. Nemojte definirati F_CPU u tom librariju. Napravis ovo:
Klikneš na "Project" pa "Configuration Options" i u polje "Frequeny" upises frekvenciju...
Nema smisla mjenjati orginalne biblioteke i to se nikad ne radi. I sta kad izmjenjaš čitav librari AVR-a kako nekome dati takav kod??? Glupo je da svi moraju mjenjati AVR-ove biblioteke samo da bi se prilagodili vašem source-u. Uostalom i šta kad reinstaliraš WINAVR i AVR Studio?? Neces valjda opet pipkati po bibliotekama i podešavati ih prema source kodu... Što ako u 5 projekata koristiš _delay_ms()??? Onda bi svaki puta prilikom promjene projekta morao ici mjenjati #define u util\delay.h..
Klikneš na "Project" pa "Configuration Options" i u polje "Frequeny" upises frekvenciju...
Nema smisla mjenjati orginalne biblioteke i to se nikad ne radi. I sta kad izmjenjaš čitav librari AVR-a kako nekome dati takav kod??? Glupo je da svi moraju mjenjati AVR-ove biblioteke samo da bi se prilagodili vašem source-u. Uostalom i šta kad reinstaliraš WINAVR i AVR Studio?? Neces valjda opet pipkati po bibliotekama i podešavati ih prema source kodu... Što ako u 5 projekata koristiš _delay_ms()??? Onda bi svaki puta prilikom promjene projekta morao ici mjenjati #define u util\delay.h..
Last edited by InTheStillOfTheNight on 04-03-2010, 21:07, edited 1 time in total.
InTheStillOfTheNight
Noćni legenda, izleti ko iz grma i počne se derat
Ne, nije mijenjan taj delay library, nego je fino kulturno napisano na početku programa. Ne vidim razlog zašto tako nebi smjelo kad vidim da svi tako rade.
Vjerojatno te zbunilo ovo:
"F_CPU not defined for <util/delay.h>"
Obrati pažnju da piše FOR ne IN.
Ali da, radi i ovako kako si ti rekao.
Ne, nije mijenjan taj delay library, nego je fino kulturno napisano na početku programa. Ne vidim razlog zašto tako nebi smjelo kad vidim da svi tako rade.
Vjerojatno te zbunilo ovo:
"F_CPU not defined for <util/delay.h>"
Obrati pažnju da piše FOR ne IN.
Ali da, radi i ovako kako si ti rekao.
Last edited by Kizo on 04-03-2010, 21:08, edited 1 time in total.
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
ahahaha pa ok... ali ne treba ga definirati niti na pocetku programa... samo treba podesiti u konfiguraciji projekta .. Ustedio sam jedan red
InTheStillOfTheNight