Zanima me s čim režete pločice. Ja sam probao s raznim stvarima:
1) pila za željezo- dosta nezgodno ako je mala pločica i tesko je ravno otpiliti
2) pilica za rezbarenje šperploča (ona u obliku slova u)- vrlo brzo se zatupiil pukne
3) skalpel- čuo sam da nije loše za jednostrane pločice, ali pošto nigdje nemogu nabavit u zagrebu jednostranu plocicu 200x300mm, propada ta solucija.
Rezanje pločica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Rezanje pločica
ja inace rezem s malom pilom za zeljezo. Jucer sam probo komadic odrezat sa kutnom brusilicom (iz dosade). Ispadne jako ljepo, ali ja dosta rizicno, neko neiskusan moze ostat bez prstiju...
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Pila za željezo.... 

Brusilicom. Stavim tanji kamen i lepo ispadne. E sad sto imam obicaj da pocnem sa pravljenjem necega u 2h ujutru ja uzmem bonsek i napravim sra*e. Posle ipak upalim brusilicu i fikete 

Evo sad sam probao dvostranu plocicu sa skalperom. Super ispadne!
Treba samo pazljivo s obje stranice zarezati sa skalpelom po istoj liniji. Dovoljno je zamo nekoliko puta proći po istom mjestu da se sigurno proreže sav sloj bakra. Nakon toga pločicu u šarafštug ili slično i polako svijati dok ne pukne. ispadne puno ravnije nego s pilom.

bolje ti uzmi brusilicu... ili pilu za željezo (neku malu)defs wrote:Evo sad sam probao dvostranu plocicu sa skalperom. Super ispadne! Treba samo pazljivo s obje stranice zarezati sa skalpelom po istoj liniji. Dovoljno je zamo nekoliko puta proći po istom mjestu da se sigurno proreže sav sloj bakra. Nakon toga pločicu u šarafštug ili slično i polako svijati dok ne pukne. ispadne puno ravnije nego s pilom.

Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
skare za lim su odlicne ali samo za vitroplast.
pertinaks ce ispucati.
pertinaks ce ispucati.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
stolni cirkular za rezanje keramickih plocica,rezna testera bez zuba,ona sto reze uz vodu...u ovom slucaju voda ne treba...