Našao sam u garaži 2 komada...pogledao sam datasheet i nekužim za šta on služi....
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... C512R.html" onclick="window.open(this.href);return false;
AT27C512R
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Re: AT27C512R
Code: Select all
The AT27C512R is... ...524,288-bit one-time programmable
read-only memory...
Znači to je samo memorija... Dali se ona može na neki način povezati na kontroler???
Pošto sam ja početnik u micro elektronici...
Pošto sam ja početnik u micro elektronici...
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Tako je, samo memorija!
Al je možeš koristit samo tamo iz čega si je izvadio, jer kako vidiš "one-time programmable" znači da ima samo mogućnost jednog programiranja.
Vjerovatno se nalazi neki programski kod il podatci na njoj, al sve u svemu nije iskoristiva.
Al je možeš koristit samo tamo iz čega si je izvadio, jer kako vidiš "one-time programmable" znači da ima samo mogućnost jednog programiranja.
Vjerovatno se nalazi neki programski kod il podatci na njoj, al sve u svemu nije iskoristiva.
Hvala Dariolo...
To su nove memorije..nikad korištene...
Još jedno pitanje...dali se one mogu spojit na kontroler i na koji način...
To su nove memorije..nikad korištene...
Još jedno pitanje...dali se one mogu spojit na kontroler i na koji način...
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Ako si nove onda bolje ih ostavi možda ti nekad "zatrebadnu" ako budeš radio veće projekte, imaš flash 24cXX memorija ako se oćeš igrat možeš programirat kolko oćeš puta.
Što se tiče spajanja ako pogledaš u datasheet vidt ćeš da ima 16 ulaza (A0-A15) to su ti adresni ulazi, pomoću njih odabireš adresu byte-a iz memorije koji želiš očitat. A imaš i 8 izlaza (O0-O7), tu vršiš očitanje tog adresiranog byte-a.
I imaš još par upravljačkih signala za enable i tako to, pogledaj malo datasheet!
Što se tiče spajanja ako pogledaš u datasheet vidt ćeš da ima 16 ulaza (A0-A15) to su ti adresni ulazi, pomoću njih odabireš adresu byte-a iz memorije koji želiš očitat. A imaš i 8 izlaza (O0-O7), tu vršiš očitanje tog adresiranog byte-a.
I imaš još par upravljačkih signala za enable i tako to, pogledaj malo datasheet!