10 min timer
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- tahiriadis
- Pravo uznapredovao :)
10 min timer
zanima me jel moze ovaj uredzaj malo da se promeni i da se stavi neki potenciometar ili nesta slicno i da mozemo birati za kolko vremena ovaj timer da ukljuci/iskljuci rele jer ovaj timer kakav je na semu on je strikno ogranicen na 10 min ! molim vas za pomoc!
- Attachments
-
- 10minutetimer.gif (3.65 KiB) Viewed 1919 times
Re: 10 min timer
A sta je ono gore desn obojano zutom bojom?
Nije li to upravo ono o cemu ti pises?
Nije li to upravo ono o cemu ti pises?
- tahiriadis
- Pravo uznapredovao :)
pa jeste ali tu mozes promeniti za 2-3 min razliku a meni treba za 1-2 sati!
Trebas izmjerit Tao konstantu koja ti zavisi o Otporu i Kondezatoru T=RC
Na svim shemama timera sa 555 ima reset taster. Dali mogu taj taster direktno spojiti a uključivati timer sa +12v?
U stvari trebao bi mi ovakav timer: kada dovedem +12V da privuče relej i drži ga tako oko 3 min a onda da ga otpusti i sam timer da se isključi. Ima li netko takvu shemu?
U stvari trebao bi mi ovakav timer: kada dovedem +12V da privuče relej i drži ga tako oko 3 min a onda da ga otpusti i sam timer da se isključi. Ima li netko takvu shemu?
simulator ne 555 http://delabs-circuits.com/cirdir/theor ... 00019.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Povečaš vrijednost kondenzatora. Ako neznaš izračunati po uputi za 555, onda eksperimentalno.
Zahvaljujem svima, našao sam drugu šemu i riješio problem. Umjesto tastera RESET ide kondezator od 100 nF.