Evo nakon jako, jako iscrpne potrage na skolskom elektro otpadu, nasao sam kutiju od cipela, prepunu starim elektronskim cijevima. (vidio sam gomilu ploca sa podnoznjima za cijevi pa mi je logika nalagala da mora negdje i cijevi biti )
Posto toga stvarno dosta ima i neko bi sigurno primjetio da sve uzmem, bilo bi bolje da planski uzimam (a ako zamolim, uopce ne sumnjam da ce mi dati jer nasa profa ionako to sve smatra smecem )
Zato sam danas napravio popis vecine cijevi (ima neke kojima je oznaka necitljiva) pa mi vi kazite koje su najvrijednije i sta gdje mogu iskoristiti (ako uopce mogu ista s njima) ?
Najvise sam zainteresiran za izradu nekakvog lampaskog predpojacala ili pojacala.
Evo spiska:
PY-500A
PCF-802
PL-36
PCL-805
PCC-88
DY-87
EF-80
PL-504
EM-80
EL-84
ECH-81
EZ-80
PY-88
PY-81
DY-802
PC-900
PCF-200
PL-84
PCL-86
PL-85
PL-500
EF-89
ECC-82
ECH-83
EF-80
PY-88
E-7020
Za sto mogu posluziti ove el. cijevi ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Za sto mogu posluziti ove el. cijevi ?
Korg X5D <3
Re: Za sto mogu posluziti ove el. cijevi ?
E bogami imaš tu svega, potraži na net-u neku šemu pojačala do 15 W i bez problema ćeš to odraditi s tim cijevima.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Vidi ovdje za tehničke podatke: -> http://www.drtube.com/tubedata.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogobis odone ECC napravit neko predtpojacalo, a onu el84 iskoristit kao cijev za dobit snagu, nabavis jos jednu takvu, ima u kronosu za narucit pa mos imat stereo... A od one em80 sklepas neki vumetar... Samo moras nabavit izlazne transformatore...I etoti malog pojacala na cijevi od nekih 5W...