Zar ne treba prvo da se fokusiramo na manji TC kojim ćemo prenijeti npr 50kW za napajanje jedne kuće i gdje dužina tog jednožičnog ili bežičnog prenosa je npr 50m , pa ćemo onda primjenjivat globalne i veće planove. Ja mislim da je moguće prenijeti i sa manjim TC koji ima na raspolaganju npr 15MW reaktivne energije u sekundaru prema nekom potrošaču a svu tu reaktivnu energiju si dobio na račun rezonancije iz primarnog sa sekundarnim sa ulaganjem samo npr 5kWMORGAN wrote: No meni to nije problem, problem je u tome što je jako teško napraviti taj prijenos zrakom s malim TC-om, npr. na udaljenost od 40 metara. E tu sad nastupa globalno mišljenje Tesle, raditi toranj impulsne snage od 1 TW....
Jedan je i bio napravljen, a u planu ih je bilo 5...
Pa ćemo poslije pravit 5 velikih. Uostalom evo ti formula za taj 1TW kad si već zapeo, ali ne preko ampera to je bitno naglasiti nego ovako kako je Tesla računao:
P=Cs*fs*(Us)^2
gdje je Cs - kapacitet sekundara (toroid, TOP-LOAD)
fs - frekvencija sekundara i Us-napon sekundara
i kad si već spomenuo i rekao da je Us=100MV
evo primjer , neka je Cs=2nF a f=50kHz dobijemo
P=P=Cs*fs*(Us)^2=(2*10^-9)*(50000)*(100*10^6)^2=1TW znači moguće je eto jesi sad happy
Samo treba to skalirati na manje i probati. Neka je Us=1MV f=100kHz a Cs=150pF dobijemo P=15MW
a mi hoćemo da napajamo potrošač od 50kW koji je 300 puta slabiji Nije prenos Herzovim talasima nego longitudinalni napon!!! Zašto ne bi bilo moguće ?