stanica + prijemnik
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
stanica + prijemnik
radim neki homemade RC autic pa mi treba odasiljac i prijemnik. ne mislim kupovat novo nego cu nesto napravit sam, treba mi odasiljac koji ce radit na 4 frekv.(ako je moguce istovremeno na bar 2) tako da kad ja stisnem tipkalo, odasiljac posalje signal(ovisno o tipki koju stisnem[svaka ima svoju frekv.]) na prijemnik koji radi kao prekidac: kad prima signal aktivira pojedini uredaj(npr. motor, led...), a taj uredaj je upaljen dok ja ne pustim tipku i tako prestanem odasiljat signal. nije vazno dali ce to sve ic preko kompa ili preko "daljinskog", samo da se napaja do 9V(300mAh) i da ima domet barem 100m.
jos nesto:
kako se spajaju baterije kad ocu dobit vecu snagu(amper) a kako kad ocu dobit vecu struju(voltaza), i sta je paralelno spajanje a sta serijsko.
ako nije jasno mislio sam na ono kad spajas polove: ++ i -- ili +- i +-
jos nesto:
kako se spajaju baterije kad ocu dobit vecu snagu(amper) a kako kad ocu dobit vecu struju(voltaza), i sta je paralelno spajanje a sta serijsko.
ako nije jasno mislio sam na ono kad spajas polove: ++ i -- ili +- i +-
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
http://www.der-schweighofer.at/web/shopcat.php?mid=27
4 kanalna stanica za samo € 59.00 s prijamnikom.
nema sanse da jeftinije prodjes od ovoga,
ako hoces uz to regulirati brzinu
4 kanalna stanica za samo € 59.00 s prijamnikom.
nema sanse da jeftinije prodjes od ovoga,
ako hoces uz to regulirati brzinu

-
- Pravo uznapredovao :)
nisam bas siguran da znas u sto se upustas
, nije ti to bas tako jednostavno i predlozio bih ti da poslusas sto je napisao stojke.Ti primopredajnici ne rade na cetri frekvencije nego na jednoj, a svaka komanda ima drugciji niz impulsa, ustvari isto kao kod daljinca za TV, jedino sto je on IC.Obavezno moras koristiti prijemnik i predajnik kontroliran kristalom i tu odmah nastaje veliki problem, gdje i kako dobiti kristale,jer kristal u prijemniku ti mora biti za 455kHz(ili 10,7MHz) veci od predajnog kristala, gotovih RX-TX modula na 4xxMHz mislim da niti nema kod nas.Ako i slozis primopredajnik ostaje ti ugadjanje frekvencije za sto ti je potreban precizni frekvencmetar. itd,itd

-
- Pravo uznapredovao :)