stanica + prijemnik

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
WizzAss
Napredujem
Napredujem

stanica + prijemnik

Post by WizzAss »

radim neki homemade RC autic pa mi treba odasiljac i prijemnik. ne mislim kupovat novo nego cu nesto napravit sam, treba mi odasiljac koji ce radit na 4 frekv.(ako je moguce istovremeno na bar 2) tako da kad ja stisnem tipkalo, odasiljac posalje signal(ovisno o tipki koju stisnem[svaka ima svoju frekv.]) na prijemnik koji radi kao prekidac: kad prima signal aktivira pojedini uredaj(npr. motor, led...), a taj uredaj je upaljen dok ja ne pustim tipku i tako prestanem odasiljat signal. nije vazno dali ce to sve ic preko kompa ili preko "daljinskog", samo da se napaja do 9V(300mAh) i da ima domet barem 100m.

jos nesto:
kako se spajaju baterije kad ocu dobit vecu snagu(amper) a kako kad ocu dobit vecu struju(voltaza), i sta je paralelno spajanje a sta serijsko.
ako nije jasno mislio sam na ono kad spajas polove: ++ i -- ili +- i +-
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Imas ovde na sajtu telekomandni prijemnik-predajnik ali opet ce skuplje delovi da te iznesu d apravis nego da kupis. :? :? :? Kupi ti autic na daljinski povadi mu delove pa pocni da sklapas drugi :D :D
WizzAss
Napredujem
Napredujem

Post by WizzAss »

tako nije gust
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
CyberSky
Pravo uznapredovao :)

Post by CyberSky »

S paralelnim dobiješ veću Amperažu(mAh), s serijskim veči napon!

Paralelno je kad - spojiš na - druge baterije i + na +, i onda trošilo spojiš tako na plus i minus svake baterije
Serijsko je kada spojiš + jedne baterije na - druge i onda slobodne krajeve priključiš na trošilo!
ziki
Napredujem
Napredujem

Post by ziki »

http://www.der-schweighofer.at/web/shopcat.php?mid=27
4 kanalna stanica za samo € 59.00 s prijamnikom.
nema sanse da jeftinije prodjes od ovoga,
ako hoces uz to regulirati brzinu :)
WizzAss
Napredujem
Napredujem

Post by WizzAss »

regulator brzine mi ne treba, stanicu i prijemnik zelim sam napravit tako da mi ova vasa rijesenja(kupi) nedolaze u obzir(bar za sad ne).

@CyberSky, hvala
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

nisam bas siguran da znas u sto se upustas :D , nije ti to bas tako jednostavno i predlozio bih ti da poslusas sto je napisao stojke.Ti primopredajnici ne rade na cetri frekvencije nego na jednoj, a svaka komanda ima drugciji niz impulsa, ustvari isto kao kod daljinca za TV, jedino sto je on IC.Obavezno moras koristiti prijemnik i predajnik kontroliran kristalom i tu odmah nastaje veliki problem, gdje i kako dobiti kristale,jer kristal u prijemniku ti mora biti za 455kHz(ili 10,7MHz) veci od predajnog kristala, gotovih RX-TX modula na 4xxMHz mislim da niti nema kod nas.Ako i slozis primopredajnik ostaje ti ugadjanje frekvencije za sto ti je potreban precizni frekvencmetar. itd,itd
WizzAss
Napredujem
Napredujem

Post by WizzAss »

znaci nis od tog, onda cu nabavit 4-kanalnu stanicu i prijemnik.
hvala drug stari
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

i ja sam vec razmisljao kupiti neku igracku sa RF kontrolom i ugraditi RF pojacalo da dobijem veci domet, to je puno jednostavnije i jeftinije,ako se odlucis na tu verziju mogli bi ti pomoc

pozdrav
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Rece mi drugar kupio autic i imao domet 10metra malo se zezao menjao tranzistore eksperimentisao i dobio domet 100metra :D
Post Reply