nedavno sam skinuo PBC Wizard i poceo ekspementisati pa imam par pitanja z one koji duze koriste ovaj progam.
-moze li se uvesti u program sema uredjaja uradjena u nekom drugom programu
- nisam uspio otkriti kako u semi koju crtam spojeve izmedju elemenata crtati obicnom
linijom
-zasto mi za neku semu prepozna sve elemente koje sam koristio a nekada ne a ne poveze ni sve elemente
hvala svima
PCB wizard
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: PCB wizard
Ne, mora imati svoju ekstenziju (čini mi se .sch), kao što je i u Eaglu i PCB Express-u i nekim drugim programima, ali neće prepoznati.
Kako misliš običnom linijom? Ti možeš podesiti debljinu i boju voda kako ti želiš...
Pitanje ne razumijem (ponovno), ako misliš za konvertiranje iz sheme u PCB, meni nikada nije povezao sve elemente prema shemi, samo ih razmjesti po pločici...
Kako misliš običnom linijom? Ti možeš podesiti debljinu i boju voda kako ti želiš...
Pitanje ne razumijem (ponovno), ako misliš za konvertiranje iz sheme u PCB, meni nikada nije povezao sve elemente prema shemi, samo ih razmjesti po pločici...
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Rijesio sam problem crtanja sema potrebnom debljinom linije i povezuje sve elemente ali samo ako se koriste elementi iz Circiut simbol.....problem je samo sto tada vidi sve elemnte jednako.. ...npr elko kondezatori su svi iste velicine bez obzira navrijednost...a kada se koriste PBC komponente onda je problem sa povezivanjem elemenata.....vidjecu jos a ako neko ima rjesenja neka se javi.
Hvala 7805
Hvala 7805
Gore visoko dole tvrdo
Da, taj program je malo jednostavniji, zanemaruje kapacitet kondenzatora, napon, a time i njegovu veličinu (fizičku).
Probaj preuzeti Proteus i Eagle (oba ova softvera imaš na forumu) pa pogledaj, nauči raditi s njima, složeniji su, traže više vremena, ali su kasnije puno bolji i funkcionalniji.
Pozdrav i nema na čemu.
Probaj preuzeti Proteus i Eagle (oba ova softvera imaš na forumu) pa pogledaj, nauči raditi s njima, složeniji su, traže više vremena, ali su kasnije puno bolji i funkcionalniji.
Pozdrav i nema na čemu.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Imam Eagl ali mi se ovaj program ucinio jednostavnijim...u svakom slucaju hvala na savjetima.
pozdrav
pozdrav
Gore visoko dole tvrdo