Koji smjer elektrotehnike upisati?

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
vasso123
Penjem se :)

Koji smjer elektrotehnike upisati?

Post by vasso123 »

Dakle student sam elektrotehnike na TF-u u Rijeci i iduce godine moram izabrat koji smjer cu upisati,automatiku ili elektroenergetiku,pa me zanimaju misljenja ljudi,sta bi bilo bolje upisat,gdje se lakse nalazi posao,gdje ga ima vise itd?
Hvala unaprijed :)
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Koji smjer elektrotehnike upisati?

Post by pedja089 »

Bolje da gledas sta tebi vise lezi, a ne gde ima vise para...
vasso123

Post by vasso123 »

Nisam nigdje napisao "gdje ima vise para",da idem za parama sigurno ne bih upisao elektrotehniku...dakle,zanimaju me savjeti koji smjer upisati,a ne da mi netko pametuje o moralu i etici,nhf
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Trenutno u računalstvu ima najviše posla i najlakše se nalazi. Hoće li to biti tako kad ti završiš faks - samo nebo zna :!:
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Da u računarstvu je sigurna budućnost. Ove godine je 20 % više sastavljeno kompjutera nego lani.
I to je jedan od pokazatelja, da će tu biti posla s kompjuterima. (servis, ugradnja, održavanje).
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
vasso123

Post by vasso123 »

Nemogu vjerovat,ne zelim nikoga vrijedat,ali ponasate se ko da ste nepismeni...ne pise nigdje racunalstvo,nego automatika ili elektroenergetika!!!
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

iako nikoga ne zelis vrijedati ispada tako..dodes potrazit pomoc a onda govoris o nepismenosti :roll:
u elektrotehnici ima i biti ce posla..pogotovo ako se uzmu u obzir dogadaji oko nafte..dakle ako nesto znas posao ces moci naci
najbolje da odlucis po tome koji ti smjer vise lezi..za sto si vise zainteresiran..sto ti je zanimljivije i sto bolje razumijes..i nakraju se neces pokajati
znaci sve ovisi o tebi..nemoze ti netko drugi savjetovati sto da upises ne vole svi iste stvari sto je logicni..
po meni je mozda automatika bolji izbor
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Dobro Vasso123, nemoj se odmah ljutiti.
Reci ti nama što bi ti htio biti biti. Što to tebe interesira, da li mnogoumni poslovi ili oni obični.
Neznamo tvoje kvalitete i da li imaš malo ili punu znanja. Trebaš nam to reči , da bi ti mogli
predložiti ono što je za tebe najbolje.
Odbacio si lijepi prijedlog Peđe, Smješko i ja ti sugeriramo nešto oko kompjutere, a kolega
Elektor elektroniku oko nafte.
Sad nam reci što bi ti najviše volio?
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

drago nisi me dobro shvatio..reko sam mu da se za elektrotehniku ne treba brinut..i da ce u toj grani trebati jos ljudi..i da se brzo razvija
pogotovo ako se uzmu dogadaji oko nafte..znaci vec se traze alternative za benz motor..a upravo je elektro motor jedna od njih
imocanin
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by imocanin »

Sto se tice smjera svejedno je sta upises,ali zavisi od tebe sta najvise zelis...racunaj na to da se 5% diplomiranih inzenjera zaposli u svome smjeru ...ja sam upisa faks zbog primjenjene elektronike, na 3 sam izabra racunalnu tehniku jer su mi ispiti laksi nego na drugim smjerovima :D
Cirkus Kolorado :D
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Odi na forum e-vozila i pitaj Peru što da upišeš (on ti je sugrađan); a privatni stručnjak u našem području
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Đuro mu isto može dati par savjeta.
volter
Pravo uznapredovao :)

Post by volter »

Da je predamnom dilema ja bih izabrao automatiku iz razloga sto me vise ta oblast zanima nego energetika, recimo ja sam isto student elektrotehnike FE Tuzla takodje prva godina, smjer Tehnicka informatika (koji sam izabrao jer mi se najvise dopada oblast koju izucava, jos sam imao u ponudi Komunikacije i Energetiku), medjutim da je u ponudi bila automatika bez razmisljanja bih je izabrao.
WhiteHead
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by WhiteHead »

Imao si mehatroniku na mašinskom.....
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
volter

Post by volter »

Znam za mehatroniku...Ali automatika kao smjer na elektrotehnici ima mnogo drugaciji pristup, a i ovako kao tehnicka informatika imat cu predmete automatika, robotika, automatsko upravljanje, mehatronika itd tako da ni za cime ne zalim.(ali ipak primaran cilj mog upisa na FE su racunari i programiranje)
Post Reply