SLANJE POSTOM PAKETIC

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

SLANJE POSTOM PAKETIC

Post by stojke369 »

Evo u cemu je problem.Trebao sam DRUGU STAROM da posaljem paketic Iz SRBIJE u HRVATSKU ali u postu nisu hteli da prime.Kazu ima neka procedura ja iz PARACINA moram da saljem to za BEOGRAD pa da se to carini pa ako nemoze da se ocarini to se vraca meni kuci i snosim troskove i ako nije moglo nista da se uradi.
PITANJE JE KAKO DA POSALJEM I KOJA JE PROCEDURA AKO JE VEC NEKO IMAO ISTE PROBLEME SA SLANJEM :?: :?: :?:
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

i ja bi poslao neke stvari a ne znam kako :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Pitao sam drugara Email-om i dobio sam odgovor:

postom je to tesko ostvariti zbog carine,ja sam isto pokusavao pre nekoliko godina i skoro je to nemogucje,slao sam za SVECKU,ja sada kad nesto sajem,sajem autobusom,koji tamo ide,sada sam narucio od ujaka neki uniometar iz svecke i salje mi autobusem jer drugacije nemoze.
moja prepruka nemoj pokusavati jer je sve to uzalud i dzabe bacas pare na posiljku kad se ona vrati+troskovi neuspele carine.
zer0
Pravo uznapredovao :)

Post by zer0 »

U 21. veku mi se vraćamo s(r)lanju pošiljki kočijama :) . Postoji još jedno rešenje; peške, a ko ima može i "beciklom".
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ovo je stvarno sramota da smo stigli do samog vrhunca sramote.Nemogu da verujem sta se desava sve u ovoj PROKLETOJ ZEMLJI :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Plata u trafici naprimer 5000dinara (oko 50evra) pa stvarno sramota kurva na ulicu da se jebe ima za noc 5puta vise da zaradi.
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

bezite nba mrs i napravite drzavu bez zakona he he he
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
larga

Post by larga »

ja sam pitao za pisma vece tezine i idu bes problema jel ti velik paket :?:
preko 20gr za hrvacku iz vrbasa do pule je 120din :cry:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ovo je tesko oko 50-60 grama.Izmericu bas da vidim :wink:
zer0

Post by zer0 »

Problem nije slati papirnu postu. Problem nastaje kada u koverti napipaju nesto cudno a nije papir. Glupo je sto u okviru poste nema "carina" pa da to na licu mesta pogledaju i stvar resena, ovako...
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

ovo je i smjesno i zalosno, kad ljudi pored silnih tehnickih i motornih sredstava moraju razmisljat kako nabavit goluba pismonosu, ja sam jucer podigao neki paket iz svedske, tip je napisao da je poklon i da nema vrijednosti i uredno stiglo do mene, primao sam vec i neke optike iz rusije, ista stvar, jedino ovi nasi seru kvake, nema veze s koje strane granice se nalaze, kao da su svi imali istog ucitelja
[SINNER]
Penjem se :)

Post by [SINNER] »

Moj savjet je da saljete preporucenom postom. Ja sam slao rodjaku u HR. 10cd-ova :) i nije bilo nikakvih problema, samo sto su na salteru napisali da su u pitanju cd-ovi i to je to. Cini mi se da me je izaslo 6KM->3€

POZDRAV
Last edited by [SINNER] on 21-04-2006, 23:01, edited 1 time in total.
virtualx

Post by virtualx »

meni je cojk dva puta slao iz sarajeva cd-ove u koverti i nisu nikad stigli.
a nece ni stici.
[SINNER]

Post by [SINNER] »

@virtualx ja cu uskoro kuci u Bihac, pa ako treba da ti to donesem javi :) ili neka ti taj to posalje PREPORUCENOM POSTOM i 100% stize ti u roku dva dana postar na vrata :)
Last edited by [SINNER] on 21-04-2006, 23:07, edited 1 time in total.
buco

Post by buco »

Jos si dobro prosao !!! Ja sam slao za Norwesku friendu karticu cija je vrijednost [ sadrzaj] bila 600DMa [ prije par godina] i nikad nije stigla ! Norwezani su tvrdili da im nista s moje adrese nije doslo u postu a nasi da su oni to sigurno poslali u Norwesku !!!!?? :D
Netko je u svakom slucaju lijepo zaradio . O tad vise vrijedne stvari ne saljem odavde !!
U Irsku sam slao nesto friendu ali is Trsta secure air mailom s pracenjem , pa je friend moga tocno da vidi di mu je posiljka !
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Merio samtesko je oko 60-70 grama (nemam preciznu vagu nego onu kuhinjsku :D ) Evo i slike kako sam ja to spakovao.Morao sam i prvo da upakujem u kutijicu da se nebi ostetilo u transportu :wink: :D

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... esktop.rar
larga

Post by larga »

steta sto je kabasto pa nemozes da podelis u pisma
a zamislite apsurda da je koverta sa cd-om ista cena kad mi posalje prijatelj iz novog sada(40km) ili do pule
zer0

Post by zer0 »

DRUG STARI wrote:ovo je i smjesno i zalosno, kad ljudi pored silnih tehnickih i motornih sredstava moraju razmisljat kako nabavit goluba pismonosu, ja sam jucer podigao neki paket iz svedske, tip je napisao da je poklon i da nema vrijednosti i uredno stiglo do mene, primao sam vec i neke optike iz rusije, ista stvar, jedino ovi nasi seru kvake, nema veze s koje strane granice se nalaze, kao da su svi imali istog ucitelja
Učitelj je bio zajednički: Druže Tito mi ti seku...nemo :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Učitelj je bio zajednički: Druže Tito mi ti seku...nemo
Ma kad je on bio kako su mi bar ljudi pricali svi su ziveli u slozi i mogo si da ides gde oces imao si i pare i sve svi su nas cenili znao ser red zakon i mir svako je imao svoj posao i bio je zadovoljan jedino nisu bili zadovoljni oni sto nisu mogli da kradu (ovo kazu stari ljudi sad koliko je istina neznam ali mislim da jeste) :shock:

A znate za onu:
DRUZE TITO TI SE NAMA VRATI TI SI KRAO ALI SI I NAMA DAO A OVI BRE KRADU A NISTA NAM NE DADU :D :D
Spiky

Post by Spiky »

Ako iz Paracina ili Tuzle ima kakav autobus za HR preko Slavonskog Broda paketic se preda soferu - ja to preuzmem i proslijedim dalje...
Soferu se plati cca 5KM i svi sretni i zadovoljni.
Trebam samo broj tablice autobusa,dan i vrijeme dolaska u SB.
Najbolje se dogovoriti koji dan unaprijed zbog rasporeda.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Pa jedino tako :wink: Videcu da pozovem autobusku ali cisto sumljam da ce da rade danas informacije subota je a i praznik je :?
Post Reply