DVB-T

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: DVB-T

Post by Smjesko »

Je li netko možda imao ili ima neki od ovih modela za zemaljski prijam? -> http://www.emmezeta.hr/multimedija/vide ... zAodaEpQdg" onclick="window.open(this.href);return false;
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=571" onclick="window.open(this.href);return false;
a kupio ovog i zadovoljan sam...vrti filmove sa sticka bez problema, snima na stick...jedino blješte ledice u pm...ali ništa što jedna naljepnica preko njih ne može riješiti :lol:
konya
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by konya »

Ja sam međuvremenu kupio NytroBox NB-4001T sa USB-om, i dosad sam prezadovoljan. MIslim da je odličan prijemnik u toj kategoriji.
Branez
Pravo uznapredovao :)

Post by Branez »

Prije jedno dva mjeseca kupio sam, tu u Koprivnici, Focus GS112 DVB-T (najjeftiniji nađen) prijemnik za 150 HRK. Priključim vidim čudo i bežim u trgovinu po drugi za drugi TV. Prijemnici rade odlično. Pored svih četiri hrvatskih programa primam i četiri austrijske, 3sat.... Sveukupno oko 15 programa bez da okrečem antenu (23 elementna UHF Yagi). Smjer prema hrvatskim predajnicima slučajno se podudara sa ostalima (to se zove...).

Problemi koje vidim kod drugih mislim da nisu kod prijemnika nego u anteni. Ak' ne sipaš gorivo u auto, neš' se ni voziti (osim gurati). :|

U Sloveniji košta najjeftiniji DVB-T prijemnik (Mpeg4) 150 EUR-a pa na gore. Budite sretni, tamo su još više zakomplicirali (kao uvijek). :wink:
Real Radios Glow in the Dark!
Branez

Post by Branez »

Smjesko wrote:......
Danas sam s kolegom na poslu dotaknuo temu digitalne TV i on je spomenuo da je čuo da po zgradama gdje postoji kabelska TV imaju problema s tom instalacijom. Kabelska TV radi - čini mi se - na nešto nižim frekvencijama od difuznih kanala, pa je to možda razlog. :?: :!: .......
Na kablovskoj TV uopće nemaš toga signala. Malo se razpitaj. Kod nas u Mariboru nam je dužan provajder omogučiti prijem i dostaviti prijemnik (besplatno u sklopu usluge). Na kablovskoj TV su frekvencije potpuno drugačije.

Probaj sa nekom sobnom antenom, u ZG bi to moralo iči bez problema.
Branez

Post by Branez »

Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

@Branez, nemam ja problema s prijamom signala u Zagrebu, već daleko od Zagreba. Imam jedan slučaj gdje primam ogibljeni (refraktirani) val (ne vidi se odašiljač!) i gdje koristim širokopojasno pojačalo i logaritamsku antenu koja je pod krovom i slika je odlična.
Na istoj instalaciji sam isprobao jedan digitalni prijamnik i nije bilo signala. Ne znam bih li što riješio postavljanjem postojeće antene izvan krova. Predpostavljam da je možda problem što digitalni signal nije na punoj snazi, jer sam negdje pročitao da se na odašiljačima koji još emitiraju analogni signal, digitalni ne odašilje punom snagom.
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Smjesko wrote:Predpostavljam da je možda problem što digitalni signal nije na punoj snazi, jer sam negdje pročitao da se na odašiljačima koji još emitiraju analogni signal, digitalni ne odašilje punom snagom.
Upravo tako! Montirane su dodatne antene za DVB-T kako bi radile uporedno sa analogijom, normalno i manja snaga je u pitanju. Kada se ugasi analogija, na te antene će se pustiti DVB-T, tako da slabog signala više neće biti! Treba se strpiti još malo....
Post Reply