releji

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
zarec
Napredujem
Napredujem

releji

Post by zarec »

Imam nekoliko releja Simens za koje ne mogu nigdje naci podatke.Releji su novi sa jednim radnim i cetiri mirna kontakta a predvidjeni su za ugradnju na plocicu. Sa gornje strane postoje oznake 65417/93e i T.ris 154d a sa bocne strane 15 U(iliV) 11.Spulna je motana 0,10 Cul.
Interesuje me ima li neko podtatke za ove releje..dozvoljena amperaza i sl.
Bio bi zahvalan da me neko uputi na literaturu ili sjat gdje s moze vise saznati o rlejima i njihovoj primjeni.
hvala
Gore visoko dole tvrdo
78L05
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: releji

Post by 78L05 »

Za amperažu kontakata neznam, što se tiče radnog napona, njega imaš, spoji ga na njega, i pritom mjeri struju i možeš izračunati otpor koji ti može biti bitan u nekim aplikacijama. A struju kontakata neznam kako da odrediš... :cry:
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: releji

Post by Smjesko »

Evo, možeš probati ovaj "sjat". Napišeš im pismo, uslikaš taj relej da se na njemu vide sve oznake i zamoliš za pomoć. Švabe su uslužni ako znaš pristojno upitati za pomoć.

http://w1.siemens.com/contact/en/business.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply