Antena

Ako želite razmijeniti neke dijelove sa kolegom ili tražite neki dio, ovo je forum za vas.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
buco

Antena

Post by buco »

Gdije kupit antenu za 433,92 MHz !?
Napravio sam neku :home made" ali... treba mi da to na nesto lici !
Mislim naravno tu kod nas , u svujetu znam gdije ima al mi to trenutno nije zanimljivo .
zer0
Pravo uznapredovao :)

Re: Antena

Post by zer0 »

buco wrote:Gdije kupit antenu za 433,92 MHz !?
Napravio sam neku :home made" ali... treba mi da to na nesto lici !
Mislim naravno tu kod nas , u svujetu znam gdije ima al mi to trenutno nije zanimljivo .
Jel nešto ovako :wink: .

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... icture.jpg
buco

Post by buco »

Da tako nesto [ izgleda mi da je to 1/8 valne duljine ] za 433,92 MHz !
Ja sam napravio 1/2 sad neznam koliko bi to utijecalo na emitiranu snagu.
Jer to [ 433,92 je jako blizu GSM /2 Tx freq ] pa bi mozda isla i antena GSMa. ?
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

raspitat cu se ja sutra malo, kakvu trebas usmjerenu ili stapnu?
buco

Post by buco »

Hvala ti , stapnu !!
zer0

Post by zer0 »

Mogu ti poslati jednu, problem je oko carine i ostalih gluposti. Lako mi je poslati adresiranu kovertu za BIH autobusom, ali za HR nemam vezu, zapravo imam ali je to duga prica. Jedino preko nekog posrednika, trax?
Naravno "for fr*e".
buco

Post by buco »

Carine !? Pa kod nas se ne placa carina na posiljke do 80 Eura !
Neznam sad ono u vezi s ostalim ali eto ja sam se nakupovao po europi i uglavnom je cijena dostave bila oko 4,60 Eura i nisam imao problema s carinom na posiljke jeftinije od 80Eura !! To je cinjenica .
Reci mi u cemu je problem , ti si gdje !?
zer0

Post by zer0 »

Ja sam iz SM- Srem. Pre par godina sam trebao poslati za Bosnu neke kontrolere (AVR :) ), naravno kao pismo, bez otkupnine, ali kada su videli da u koverti nije samo papir daju mi nekoliko obrazaca (alergican sam na obrazce) da popunim i da nosim na carinu ... ! Nemam bas nesto vremena da se vozam po kancelarijama i da objasnjavam.... Ako imas nekoga u BIH lako mogu poslati. Ostalo mi par komada (antena) od uspostave dvorisnog "multi-kapijalno-garaznog sustava".

mali edit:
Antene kao i module na 433MHz sam porucio iz firme "comet". Ne znam cija je trgovina, imaju skaladiste u Bugarskoj, i kod nas imaju zastupnike u BG. Bugari su glavni zastupnici za nesrecni Balkan.
[SINNER]
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by [SINNER] »

@zer0 koliko si placao te module na 433MHz? Koliko je RX, a koliko je TX i imaju li kakav TRX?

POZDRAV
buco

Post by buco »

A tako znaci ! dobro @zer0 hvala ti kao da jesi .
Zato je mene cudilo prije par godina zasto nisu htijeli poslat lemilicu iz jedne trgovine u Beogradu !?!

@sinner ja sam svoje uzeo od zastupnika Laipaca u Spanjolskoj i nisu, bar mi se cini , puno kostali ..
Samo tamo nisan vidio antene , mozda nisam dobro gledao !?
zer0

Post by zer0 »

Koristio sam module AM-HRR6-433 i AM-TX1-433. Isto tako sam koristio Radiometrix na 433 i 173MHz. Cene u katalogu su u $, kada se uračunaju dažbine, približno izađe kao da su u €.

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... met_p1.JPG
buco

Post by buco »

Koliko vidim jeftiniji su od laipaca [ ja iman cijene od jeseni prosle godine].
Post Reply