DVB-T

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Smjesko
Stariji član
Stariji član

DVB-T

Post by Smjesko »

Budući da se kod nas u Hrvatskoj uskoro gasi analogni signal na državnoj dalekovidnici i biti će potreba nabaviti prijamnik (ili novi ekran s već ugrađenim prijamnikom) koji radi na "Digital Video Broadcast - Terrestrial" tehnologiji, a neki modeli (prema nekim recenzijama - loši) se nude putem pošte, molim da ovdje iznesete vlastita iskustva sa uređajima koje posjedujete. Hvala :!:
konya
Penjem se :)
Penjem se :)

Re: DVB-T

Post by konya »

Pozdrav,

Moj poznanik posjeduje OVAJ prijemnik i jako je zadovoljan s njim. Htio sam kupiti, ali trenutno u Osijeku ga nisu imali. :(
Vjerojatno će dobiti sljedeći tjedan.
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

ja također koristim taj nytro box i nije bilo nikakvih problema moj model nema snimalicu i
ostale dodatne mogucnosti...
imam i jedan vivax sa snimalicom koju jos nisam koristio...
rade bez probema.
necu ih pretjerano hvaliti jer nisam upoznat sa mogucnostima drugih prijenika
ali kao sto sam rekao cijena je prilicno povoljna, a za sada nije bilo nikakvih problema :D
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Mene najviše zanima osjetljivost prijemnika. Imao sam na ispitivanju neko govno koje je bilo potpuno "gluho" za signal. Zna li tko kako se pojačava digitalni signal, to jest postoje li posebna antenska pojačala i instalacije ili to sve ide kroz analognu infrastrukturu.
Danas sam s kolegom na poslu dotaknuo temu digitalne TV i on je spomenuo da je čuo da po zgradama gdje postoji kabelska TV imaju problema s tom instalacijom. Kabelska TV radi - čini mi se - na nešto nižim frekvencijama od difuznih kanala, pa je to možda razlog. :?: :!:

Kako je tehnički izvedeno to snimanje? Ima li ugrađen disk ili ima video-izlaz koji se onda spaja na vanjski uređaj za snimanje?
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

ima usb na koji se prikljucuje vanjska memorija.
preko tog usb-a se mogu i prikazivati i slike na memoriji...
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Aha, zgodno. Hvala!
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by puknuti »

NA svoje oke sam se uvjerio da ovaj ima bolji prijem
http://mke.hr/shop/product_info.php?cPa ... cts_id=588" onclick="window.open(this.href);return false;
naime ja imam ovaj gore spominjani s USB utorom i naravno da sam jalove srece pa sam ga morao mjenjati .
Čovejk proba tog novog ispred mene da se uvjerimo da je taj ispravan a ispred mene je demonstrirao rad ovog s mojeg linka .
Kvaliteta i jacina signala s ovog je bila jaca nego ovog s USB-om .
Inace ovdje imaš sve o njemu jasno i nadugačko .
http://www.hdtehnika.com/index.php?opti ... &Itemid=64" onclick="window.open(this.href);return false;
Inace snima na USB stick ,format je mislim TS ..pola sata zauzme 1 Gb .
Ja nisam našao nacin da ga gledam na PC-ju bez konvertiranja ..inace snimani matrijal raskomada na fajove 250 Mb :|
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Moje osobno misljenje je da bi trebalo namlatiti kretene koji su se ovoga sjetili pa nek idu cacu svog zafrkavat.
U vrijeme krize kad ljudi jedva skupljaju pare za najnuznije stvari oni se sjete ove pizdarije radit i nametati dodatne troskove.
Sve nekako mislim da se ovo nece tako lako odrzati posto 70 posto ljudi nije svijesno sto nam digitalna televizija donosi.
Kao prvo, jedan digitalni prijamnik vrijedi samo za jedan TV a ako kojim slucajem imate 2 ili vise televizija u domacinstvu, onda se mozete jebat jer drzava financira nabavu samo jednog prijamnika.
Ako imate video rekorder ili DVD snimac onda ste ponovno u govnima zato sto mozete snimati samo ono sto gledate pa se tako cijeli smisao tih rekordera gubi.
Alternativa je da se kupi jos jedan prijamnik za rekorder....
Sve telke koje imaju ugraden ovaj prijamnik su najcesce lcd, plazme i sve one koje kostaju masu para....
Mislim da ce ovo misljenje dijelit sa mnom svi gradani hrvatske koji imaju vise od jedne televizije....
I povrh svega toga, dosta jeftinih prijamnika je za k*rac.
Kupili smo doma vivaxov neki i nevalja ama bas nista.
79 % vremena slika je zbrčkana i zablokira se svake 2 sekunde.
Znaci moram kupovat novi....ZA KOJI NECU DOBITI BON OD VLADE !! :x
A ostale dvije televizije po sobama se vise nece uopce ni paliti.....
I sad zamislite da su 2 od 5 prijamnika tako nepouzdani a pogotovo sto ce sva siromasnija domacinstva kupit najjeftinije vivaxove i neke tamo lijeve marke prijamnika.
Pa to ce biti katastrofa :roll:
Ako sam dobro cuo na nekim vjestima, imam jos tjedan dana televizije i onda mogu sjest pa plakat.
Iskreno se nadam da ce se svima koji su za ovo zasluzni, sve ovo posteno odbiti od glavu jednom kad se analogni signal potpuno ukine :azdaja:

Da sad odgovorim na pitanje:
Spasite si glavu, nikako ne kupujte VIVAX DVB-T 110
Em sto je glupo softverski rijesen, em sto nevalja ama bas nista.
Korg X5D <3
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ma Crni, nemoj se živcirat. Ako imaš vulgaris TV u svakoj sobi, nekako ćeš skuckati još po 250 kilonjutna za prijamnik za svaku sobu. :wink:
Inače, osim želje da se učini promet stranim proizvođačima i uvoznicima kod kojih političari imaju postotak, digitalni odašiljači troše manje struje i u jedan digitalni kanal se uguraju 3 programska kanala (HTV1, HTV2 i RTL) a i slike su nešto ljepše i oštrije, a glavna priča je kad ekipa iz Haaga dođe kampirati na Jadran da ne mora tegliti stare telkaće već ponese neki od ovih novijih - flat. Mi smo poznati po uvlačenju u guzicu drugima, ali što ćeš - tako nas četvrtina odabra nedavno. :wink:
I da, prije nego pođeš spavati, zaviri pod krevet ! :wink:
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

A mogli su sacekat jos 4-5 godina kad bi vise manje svi imali telke i rekordere sa digitalnim prijamnikom. :roll:

P.S.
Ispod kreveta je toliko stvari da se baba roga (ili chuck norris) nemaju gdje zavuci :lol:
Korg X5D <3
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by puknuti »

Štreta da ne možemo do statistike ali sam siguran da ima više prodanih onih za 600-800 nego ovih od 200Kn-a.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Pa naravno. Kad se ide na skijanje nije fora hvaliti se s prijamnikom od 200kn.
race king
Pravo sam se raspisao :)

Post by race king »

evo, i ja kupio onaj vivaxov za 198kn u metrou(iz istog razloga: zato sto je jeftin!) jutros sam ga namontiro, i mogu rec da je cisto sranje! neki dio slike svako malo se pojavi u kockicama.
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by puknuti »

race king wrote:evo, i ja kupio onaj vivaxov za 198kn u metrou(iz istog razloga: zato sto je jeftin!) jutros sam ga namontiro, i mogu rec da je cisto sranje! neki dio slike svako malo se pojavi u kockicama.
Loš ti je prijem signala ..ne krivite uređaj ..digitalnom prijamniku treba i antena za digitalni prijemnik :azdaja:
race king

Post by race king »

pa na ulaz je prikljucena antena, na izlaz scart koji ide do tv-a
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by puknuti »

Kralju to je marketinški trik ..govore oni :priljucite vaš digitalni prijemnik na postojecu antenu , ako nema prijema kupite novu ,točka
http://www.digitalna.tv/content/pregled" onclick="window.open(this.href);return false; ... televizije
Ako živiš u zgradi problemi su ako koristiš zajednicku antenu :?:
Tu ima tema o samogradnji antene za digitalni signal ..tamo sam napisao ja sam napravio tamu neku s linka , radi OK ..čak bolje od postojece riblje kosti ...
race king

Post by race king »

nevalja ti link. da, zivim u zgradi i koristimo zajednicku antenu
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Loš ti je prijem signala ..ne krivite uređaj ..digitalnom prijamniku treba i antena za digitalni prijemnik
Ja po cijeloj kuci imam razvedene instalacije za antenu i svaka uticnica (za antenski kabel) u svakoj sobi je spojena na glavnu centralnu antenu koja je smestena van kuce.
Signal prije toga ide kroz pojacalo tako da nije do antene sigurno
Baba mi ima televiziju sa ugradenim digitalnim prijamnikom i njoj je slika stalno super dok ja imam ono vivaxovo govno i dogada mi se tocno to sto je race king opisao.
Da je phillipsov ili sonyev prijamnik onda bi posumnjao na antenu ali ipak, vivax je vivax :wink:
Korg X5D <3
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by puknuti »

http://www.digitalna.tv/content/pregled ... televizije
glejte , nemam ja poima ..i moj philipsov LCD ima bolj/jaći DVB-T prijemnik od ovog nytroboxa pa ga je kritiziran ..
Za Boga miloga dođe (došao je) 210 kn ..to su 2 runde uz utaknicu :oops:
Ovo za probleme s zajednickom antenom sam negdje proćitao na netu .
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

210kn za te pare mos popit 30 tocenih piva po 3dl...
nebi ja kupovo... samo stari nek kupuje...
Post Reply