Potrebna sema za pocetnika
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Potrebna sema za pocetnika
Pozdrav raja skoro sam otkrio da me zanima elektronika i programiranje problem je sto ja pojma nemam pa ako moze neka sema za nesto malo lakse da se napravi cisto da imam zanimaciju i da vidim kako to ide radili smo na tehnickom ali to su bile prelake vezbe spojis diodu sa zicom i gotovo meni treba ness malo teze ali molim vas ukoliko moze detaljno objasnjeno sta je sta oni znakovi i nemojte molim vas da mi pocinjete sa ono PN2222 tako ness valjda ide to sam zapamtio msm na te izraze posto pojma nemam sta znace Hvala znam znam da trebam poci od pocetka da ucim ocu cim nadjem knjigu ali ako mozete bio bih zahvalan...
Re: Portebna sema PROCITAJTE PLS
http://rapidshare(dot)com/files/105940451/W" onclick="window.open(this.href);return false; ... s.pdf.html
Eto...
Pametno bi bilo početi od početka...
Btw. ovo (dot) treba zamijeniti tačkom, točkom...
Eto...
Pametno bi bilo početi od početka...

Btw. ovo (dot) treba zamijeniti tačkom, točkom...

Koja rečenica. Na ovoj dužini bi mu i Krleža pozavidio - kad bi ova imala imalo smisla. Tip misli ako je stavio tri točke na kraju iste da one zamjenjuju one koje nedostaju na potrebnim mjestima. Pa nek sad mozga čitatelj "što je pjesnik htio reći". Užas 

-
- Penjem se :)
Shenda link nevalja (... s.pdf.html? ) 

Makar bio mudar, siromasan se smatra budalom...
Hah...
... onda Google -> Electronics For Dummies -> enter...

... onda Google -> Electronics For Dummies -> enter...

- tahiriadis
- Pravo uznapredovao :)
dobrodosao na forumu
pogledaj ovo: http://www.slabastruja.com" onclick="window.open(this.href);return false;
pogledaj ovo: http://www.slabastruja.com" onclick="window.open(this.href);return false;
@Smjesko ja nisam dosao ovde da bih ucio pravopis(tacka)Samo sam zatrazio pomoc oko elektronike
@Shenda knjiga je na engleskom(zarez)a moje znanje engleskog je 5 godina sa 3 kao ocenom(tacka)
@tahiriadis Hvala(zarez)ovako nesto mi treba objasnjeno sta je sta(zarez)mada mi nije jos potpuno jasno(zarez)ali cu nabaviti knjigu da naucim osnovne pojmove(tacka)
Hvala svima samo vi nastavite da pisete
@Smjesko nada se da sad odgovara recenica tacke i zareze sam napisao u zagradi da ih bolje vidis(TACKA)
@Shenda knjiga je na engleskom(zarez)a moje znanje engleskog je 5 godina sa 3 kao ocenom(tacka)
@tahiriadis Hvala(zarez)ovako nesto mi treba objasnjeno sta je sta(zarez)mada mi nije jos potpuno jasno(zarez)ali cu nabaviti knjigu da naucim osnovne pojmove(tacka)
Hvala svima samo vi nastavite da pisete

@Smjesko nada se da sad odgovara recenica tacke i zareze sam napisao u zagradi da ih bolje vidis(TACKA)
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Zatrazio si pomoc oko elektronike ali kad vec ocekujes odgovor od nas onda barem budi fer pa nam olaksaj citanje koristeci interpunkcijske znakove.
Toplo ti preporucujem da se ne kacis sa smjeskom posto on nimalo ne tolerira kad se neko ponasa bezobrazno.....
Kad on pocme da pere, ima da te nema
P.S.
Imas prikladan podforum na ovom forumu.....
Zove se :
Elektronika za pocetnike
Tamo ces naci i knjige i svasta nesto....
Toplo ti preporucujem da se ne kacis sa smjeskom posto on nimalo ne tolerira kad se neko ponasa bezobrazno.....
Kad on pocme da pere, ima da te nema

P.S.
Imas prikladan podforum na ovom forumu.....
Zove se :
Elektronika za pocetnike
Tamo ces naci i knjige i svasta nesto....

Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
@Djole95, potrazi malo forum, ja sam prije ohoho vremena postavio u .pdf-u par knjiga:
Spojevi sa tranzistorima 1 i 2
Spojevi sa integriranim kolima 1 i 2
i Mala skola elektronike 4
....idealno za pocetnike
Spojevi sa tranzistorima 1 i 2
Spojevi sa integriranim kolima 1 i 2
i Mala skola elektronike 4
....idealno za pocetnike

Evo, Đole, Crni ti je objasnio zašto sam napisao to što sam napisao.Black Angel wrote:Zatrazio si pomoc oko elektronike ali kad vec ocekujes odgovor od nas onda barem budi fer pa nam olaksaj citanje koristeci interpunkcijske znakove...
Ti si pravopis trebao naučiti još u osnovnoj školi. Točka (tačka) i zarez (zapeta) se svladavaju u prva dva razreda osnovne škole

Jesam ja kriv što si ti ljen da učiš? Ili si glup za jezike?Djole95 wrote:@Shenda knjiga je na engleskom(zarez)a moje znanje engleskog je 5 godina sa 3 kao ocenom(tacka)

Moj savjet je da sjedneš i naučiš engleski, trebaće ti! Elektronika nije samo lemilica... sva bitna literatura je na engleskom...
"Lepo govori srpski, da te ceo svet razume" je glupost koju samo podoficir bivše JNA može da izvali i ostane živ... Idiot!

Ceo svet govori engleski!

Rekao je i Bandić da engleski nije potreban, tj. da se može naučiti za 2 mjeseca dovoljno za njegove potrebe. Pa bi nam on trebao predstavljati državu
Budala nepismena
http://www.index.hr/vijesti/clanak/eksk ... 64427.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/eksk ... 64427.aspx
Potpisujem!Smjesko wrote:Koja rečenica. Na ovoj dužini bi mu i Krleža pozavidio - kad bi ova imala imalo smisla. Tip misli ako je stavio tri točke na kraju iste da one zamjenjuju one koje nedostaju na potrebnim mjestima. Pa nek sad mozga čitatelj "što je pjesnik htio reći". Užas
Ja sam vas zamolio da mi pomognete oko elektronike a ne da me napadate za pravopis,ja engleski znam ali ga ne volim niti zelim da citam na engleskom.Postoje puno knjiga na srpskom jeziku ne samo na engleskom,koje su naravno isto bitne.Ja sam knjigu nasao,i ja sam jos uvek u osnovnoj skoli a pravopis mi jako dobro ide,nisam znao da treba i ovde da se izrazavam tako,evo IZVINITE jel bolje?
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Nemoj se zivcirati oko toga......
Svi novi clan dobije svoj tretman zbog necega.
I "pravopisnih" slucajeva smo imali par komada
Inace, iza zareza i tocke ide razmak
Ja prihvacam ispriku
Svi novi clan dobije svoj tretman zbog necega.
I "pravopisnih" slucajeva smo imali par komada

Inace, iza zareza i tocke ide razmak

Ja prihvacam ispriku

Korg X5D <3
Re: Potrebna sema za pocetnika
Djole95, dobro nam došao na forum. Nadam se da će ti mnogi naši stručnjaci pomoči u rješavanju tvojih problema oko elektronike. Eto toliko od mene za sada. 

djole dobrodosao na forum
evo iz licnog iskustva ti mogu preporuciti knjigu ELEKTRONIKA ZA POCETNIKE mada kolko sam video dali su ti link za electronics for dummies cije je to izdanje
knjiga je na srpskom i kosta oko 1000din. i u njoj imas sve od kako spoiti led do pravljenja robota
P.S. posto si nov nemoj se kaciti sa ovim "iskusnim" forumasa jel ces da naj...
a ono za engleski ako zadrzis stav da ga nevolis i neces da ga ucis neces moci ni u JKP Cistoci da radis posto i oni traze da znas engleski

evo iz licnog iskustva ti mogu preporuciti knjigu ELEKTRONIKA ZA POCETNIKE mada kolko sam video dali su ti link za electronics for dummies cije je to izdanje
knjiga je na srpskom i kosta oko 1000din. i u njoj imas sve od kako spoiti led do pravljenja robota
P.S. posto si nov nemoj se kaciti sa ovim "iskusnim" forumasa jel ces da naj...

a ono za engleski ako zadrzis stav da ga nevolis i neces da ga ucis neces moci ni u JKP Cistoci da radis posto i oni traze da znas engleski

@Đole, hajde razmisli kako bi ti razumio i usvojio znanje iz knjiga kad bi se one pisale onako kako si ti napisao ono radi čega sam te ja "napao"!? Ljudi su izmislili slova i pravila po kojima se ona slažu u rečenice radi toga da bi se međusobno razumjeli i na razumljiv način razmjenjivali informacije. Razmisli također da te nešto zaboli i da moraš u neku bolnicu u kojoj doktori ne govore narječjem kojim se govori u tvom zaseoku, kako bi ti njima objasnio što te boli?! Kad o svemu ovome dobro razmisliš, možda shvatiš nužnost nekih standarda.
At the end I want to give you a piece of advice: Learn English! It will improve your abilities of comprehension and give you more opportunities in life !
At the end I want to give you a piece of advice: Learn English! It will improve your abilities of comprehension and give you more opportunities in life !
Hvala svima na savetima.Iskreno receno mene zanima praktican rad,znaci sklapanje i to ali u mojoj knjizi ima i dosta matemati i drugo ja bi radije ness gde mi pise kako ness da napravim.