dijelovi za cnc

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
dixraxz

dijelovi za cnc

Post by dixraxz »

Imam neke seme za cnc kontrolere i sve zahtijevaju uln 2003 ili l298 i 297 cipove dali ima neko semu sa
drugacijim cipovima jer ja u mom gradu nema elektro sopova gdje mogu kupiti odgovarajuce.

Unaprijed se zahvaljujem ako neko ima neke seme sa drugacijim cipovima jer ja imam raznih samo ove navedene u pocetku teksta nemam ok.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: dijelovi za cnc

Post by Smjesko »

Jesi li gledao na http://www.cnczone.com" onclick="window.open(this.href);return false; ? Jesi li pitao Gugl? " Stepper motor controller schematics " <Enter>
dixraxz

Post by dixraxz »

Da ali kao sto sam rekao imam nekoliko sema ali mi treba neka bet uln2003 i l298,297 cipa jer te nemugu nikako nabavit a vec sam nabavio sve ostale dijelove sto se tice mehanike.
Shenda

Post by Shenda »

L297 i L298 su standardna kola za pogon stepera koje radi ST. Doduše L298 je "malo" stariji sa bipolarnim tranzistorima na izlazu, zamjenjen je sa L6203 koji ima DMOS... ako se ne varam :roll:

http://category.alldatasheet.com/index. ... E%20DRIVER" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledaj na ovom linku šta ti odgovara i šta možeš dobaviti... skini data sheet... obično je u njemu dovoljno podataka... :wink:
vukboban
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by vukboban »

Pa ako nema u tvom gradu tih chipova,valjda ima POSTA?
Lepo narucis,oni ti posalju,platis pouzecem i gotovo...
dixraxz

Post by dixraxz »

Hej Shenda fala na linku 100% ce mi pomoci.
Post Reply