Htio bi raditi jedan zabavan projekt za ove naše divne Slovence. Naime oni svake godine organiziraju natjecanje u vožnji robotskih kolica na fakultetu elektrotehnike. A znate i sami kako su Slovenci raširenih ruku kada treba novcem nešto podmazati pa im je tako nagrada za najbolje prolazno vrijeme nekih 100 eura sto je jadno za međunarodno natjecanje.
Tamo sam pobjedio neke davne godine vise se ni ne sjecam, ali znam da je robot bio strasno lose napravljen.
Pa eto ja bi opet otisao malo u Sloveniju

Mislim ne ja, nego dao bih nekome robota da se natjece (vise se ne skolujem tak da se ne mogu prijaviti)
Recimo robotu bih dao ime Ivica ili Janica, i stavio neku zastavicu Hrvatskih teritorijalnih voda, cisto iz zajebancije.
E sad kad sam tamo isao neke 1994 ako se ne varam, htio sam pobjediti u obe kategorije pa sam radio 2 robota. (Srednja skola i Studenti, frend i ja). U to vrijeme nije bas niti bilo novca za razvoj necega tako da sam robota radio doslovno od nicega, jedva da sam procesore nabavio, a da ne govorim o motorima koji su bili na oba robota, a mjenjani su tokom natjecanja... (Malo varanja nikad ne skodi). No nije plan bas bio dobar, ja sam izvukao kao student prvo mj, a moj frend drugo u konkurenciji srednje skole. (U srednjoj skoli je jaca konkurencija).
U ovome sto bih zelio raditi ima jako puno problematike, od robotike, do senzora, do motora te programiranja i logike.
Osobni rekord tog natjecanja mi je oko 25 sekundi, ali to je bio robot koji sam radio prije puno vremena. Danasnji rekord Slovenije je oko 18 sekundi i to sa nekim robotom koji je razvila velika firma. Znaci grupica dobro podmazanih i cudnih tipova.

Nikada nisam isao na neko natjecanje samo da idem pa sam tako i radio nekim svojim sistemom:
"Pobijedi protivnika za duplo, i onda pobjedi sebe"
To je tad palilo jer su svi imali sranje od razmišljanja, loše robote, i mislili su da ne može bolje.
Današnji rekord od 18 sekundi nije tako jednostavno srušiti, a za duplo ga ni NASA ne moze skinuti.
Evo neki video koji sam nasao, ne znam koliko je prolazno vrijeme, ali i ovo je relativno brzo.
http://www.youtube.com/watch?v=VVi9c_flRIM" onclick="window.open(this.href);return false;
Ono sto bi ja htio probati napraviti je robot koji ce proci za 10 sekundi ovaj labirint.
Znam da je nemoguce, ali je zato izazov. Svi ovi višenaučni strojari su rekli da se nemoguće spustiti ispod 10 sekundi jer to više ni fizika ne dozvoljava.
Ali to nije toliko ni bitno za pobjedu, jer i tako 17 sekundi nitko neće srušiti.
Meni ide elektronika i programiranje, ali kada to spojim sa zupcanicima izgleda katastrofalno. Mehanika i ja nikako da se složimo oko puno stvari. Projekt bi trebao zapoceti poslje nove godine jer je natjecanje u 4 mjesecu pa bih volio da znam i vaše ideje kako napraviti nešto što i nije sasvim moguće...
Motore, MCU, Kotače i širinu robota sam odabrao, i to bi mi moglo podržati brzinu do 1,5 m/s. Sad ostaje onaj najgori dio: Brzi senzori, povratna veza sa kotača, težina robota, opasno precizna regulacija odziva na motorima, stabilan napon sa baterija, lagane baterije sa dovoljno snage i naravno logika programiranja kojom je to moguce postici.