mislim da sam pogodio podforum. trebam i sljedeće i neznam dali je to moguće i kolko je komplicirano.
da sad ja tu ne objašnjavam kako radi dvotakni motor i zašto mi trebaju drugačija predpaljenja zan jega da odman pređem na stvar šta imam: dakle imam jednu zavojnicu i četri magneta koji razvijaju 50w i kako se dižu okretaji motora tako magnet razvija veću voltažu i veću frenfenciju.ima kondezator,bombina i platine koje određuju kad će svjećica bacit iskru. manget nakupi struje u zavojnicama šalje ih u bombinu preko kondeatora i paltina i kad se paltine otvore svjećica baci iskru. no meni treba na manjim okretjaiam da svjećica ranije baca iskru a na većim kasinije. dali je to moguće napravit? neki kontroler koji će zadržat struju kada se okretaji dignu
kašnjenje iskre
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: kašnjenje iskre
Napravi CDI sistem paljenja. Jako je pouzdan, i ima odlicne performanse!
Ako tražiš bolje performanse na vecim okretajima treba ranije paljenje a ne kasnije
E tu si 100% u pravu, vidis nisam ni obracao paznju na to...
Zanimljiva fizikalna pojava nastaje kod povećanja broja okretaja iznad 4000. Tada je potrebno sve manje pretpaljenje s porastom broja okretajapuknuti wrote:Ako tražiš bolje performanse na vecim okretajima treba ranije paljenje a ne kasnije
iako nam logika nalaže da bi ustvari trebalo veće pretpaljenje jer klip se kreće sve brže i sve je manje vremena da smjesa izgori.
Ovo se dešava zbog toga jer s porastom broja okretaja motora smjesa benzina i zraka postaje sve kompaktnija odnosno "eksplozivnija" te joj je u takvom stanju potrebno manje vremena da izgori, a i samo punjenje i izmjena ispušnih plinova na tim okretajima je efikasnija,ali ovo nije forum o motorima
uglavnom imam grafove i meni treba sljedeće da motor do 6000 rpm ima predpaljenje 1.3 mm a preko 6000 1 mm prije gornje mrtve točke. ima ja i CDI ma ništa to nepomaže jer je sve seriski a ja imam nafriziran motor. ako želite mogu vam ja objasnit zašto meni trebaju različita predpaljenja sve detaljno i detonacije i samozapaljenje ali mislim da vam to nije potrebno jer meni treba nešto što će zakasnit iskru kad dobije singal bilo to voltažom ili frenfencijom
evo na ovo jstranici iman ešto samo je problem što ja ne kužim o čemu se tu radi jel mi neko može pomoć
http://www.transmic.net/en/1684-v53.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.transmic.net/en/1684-v53.htm" onclick="window.open(this.href);return false;