digitalni ram za slike kucne izrade
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
digitalni ram za slike kucne izrade
znaci hteo bih da napravim ram za slike digitalni koji sam vrti slike
na netu sam gledao i ima dosta varjanti da se laptop "ocisti" od svih nepotrebnih delova i prepravi u ram za slike
e sad mene zanima da li bi ja mogao sam da napravim neku spravicu koja ce da vrti slike sa neke kartice ili neceg slicnog i onda to salje na monitor od kompa
na netu sam gledao i ima dosta varjanti da se laptop "ocisti" od svih nepotrebnih delova i prepravi u ram za slike
e sad mene zanima da li bi ja mogao sam da napravim neku spravicu koja ce da vrti slike sa neke kartice ili neceg slicnog i onda to salje na monitor od kompa
Re: digitalni ram za slike kucne izrade
Da naravno da bi da mogao da sam da napraviš da, za jedno 20 godina. - dok ne naučiš malo teorije i to sve uvježbaš u praksi - da.
to je ipak kompliciran zahvat,zašto ne probaš sa malim ramovima koji imaju izlaz za spajanje sa vanjskim monitorom 

Jedan pentijum 2 ce biti vise nego dovoljan za tako nesto. A najlon ti je blizu, tamo kod cigana mozes za 15 eura kupiti citav kompijuter.
ova pedjina ideji mi deluje dosto dobro
mada cu verovatno da radim ono sto sam naso na netu znaci nabavim neki laptom "prepravim" ga i reseno
mada cu verovatno da radim ono sto sam naso na netu znaci nabavim neki laptom "prepravim" ga i reseno
Na istom mestu nadjes i laptop. I nemas nikakvog mudrovanja, samo prevnes monitor. Mada ne ocekuj da ce ici sve glatko, osim ako nisu kablovi na sredini, a to bas i nije cest slucaj.
znaci u nedelju na najlon
nabavim laptop
izbacim sve bespotrebne delove i vozi
http://www.aguntherphotography.com/projects/dpvf.htm" onclick="window.open(this.href);return false; usput ako neko isto hoce da pravi
nabavim laptop
izbacim sve bespotrebne delove i vozi
http://www.aguntherphotography.com/projects/dpvf.htm" onclick="window.open(this.href);return false; usput ako neko isto hoce da pravi
A nemas nepotrebnih delova. ostavis cd rom da mozes disk pustiti, tastaturu ostavis da mozes raditi i touchpad.
Samo zalepis monitor sa zadnje strane laptopa...
Tastatura i ostalo ostaju sada na poledjini laptopa, prednji deo je monitor i imas sve sto ti treba...
Tj imas multimedijalni plejer sa displejem + usb gamepad i portable konzola za igrice
Samo zalepis monitor sa zadnje strane laptopa...
Tastatura i ostalo ostaju sada na poledjini laptopa, prednji deo je monitor i imas sve sto ti treba...
Tj imas multimedijalni plejer sa displejem + usb gamepad i portable konzola za igrice

mislim da cu to da radim onda
a da li znas ovako cenu laptopova na najlonu otprilike za kolko bi naso nesto
a da li znas ovako cenu laptopova na najlonu otprilike za kolko bi naso nesto
E to ne znam...
Samo da znas ne mozes koristiti laptop bez njegovog originalnog monitora...
Ja sam probao i nece se upali iako je zakacen vga kabal na graficku...
Samo da znas ne mozes koristiti laptop bez njegovog originalnog monitora...
Ja sam probao i nece se upali iako je zakacen vga kabal na graficku...
to je ok uzmem ceo laptop , zakacim telo na monitor pozadi upakujem u ram za slike pravi i vozi