Sylvania BL350 UV fluo cijevi ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Sylvania BL350 UV fluo cijevi ?
Evo kanim radit sad preko praznika osvjetljivac za pcb pa me zanima vase misljenje o ovim UV cijevima.
Sylvania BL350
=> UVA fluorescentne cijevi. Emitiraju visokokoncentriranu UV radijaciju između 315 i 400nm (peak na 350nm). Za manikuru: pomažu bržoj polimerizaciji lakova i gelova.
To mi je preporucio za osvjetljavanje plocica covjek u zaruljoteci.
Jedna T5 cijev od 8W je 26,55kn sto mi pase jer su u kronosa obicne crne UV BLB od 6W 50kn.
Zanima me da li to vrijedi i da li su bolje od obicnih crnih BLB cijevi ?
Ove su Bijele.....
Sylvania BL350
=> UVA fluorescentne cijevi. Emitiraju visokokoncentriranu UV radijaciju između 315 i 400nm (peak na 350nm). Za manikuru: pomažu bržoj polimerizaciji lakova i gelova.
To mi je preporucio za osvjetljavanje plocica covjek u zaruljoteci.
Jedna T5 cijev od 8W je 26,55kn sto mi pase jer su u kronosa obicne crne UV BLB od 6W 50kn.
Zanima me da li to vrijedi i da li su bolje od obicnih crnih BLB cijevi ?
Ove su Bijele.....
Korg X5D <3
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Re: Sylvania BL350 UV fluo cijevi ?
Pa da nitko nezna nista ??
Ne treba mi netko ko je drzao ove neonke u rukama ako vas vec nema.....
Samo me zanima da li je to dosta UV-radijacije i da li ce biti ok osvjetljivac sa njima ?

Ne treba mi netko ko je drzao ove neonke u rukama ako vas vec nema.....
Samo me zanima da li je to dosta UV-radijacije i da li ce biti ok osvjetljivac sa njima ?
Korg X5D <3
UV-neonke, obične neonke, štedne žarulje... radi s čim ti ispadne jeftinije, zbilja nema razlike.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Pa znam da nema razlike velike....
Negdje se duze osvjetljava a negdje krace.....
Al kad vec radim pa da onda napravim kako spada
Negdje se duze osvjetljava a negdje krace.....
Al kad vec radim pa da onda napravim kako spada

Korg X5D <3
Pa hajde izradi to pa ćemo mi ostali od tebe dobiti te informacije koje ti tražiš. Budi jednom i ti na izvoru informacija.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Izgleda da ce nakraju i biti tako
Idem za 10 dana u zagreb pa cu tamo kupiti te neonke i sav ostali potreban materijal.
Osvjetljivac ce biti sa 4 neonke (posto vec imam prikladnu prigusnicu) a posto se fluo cijevi ne griju kutija ce biti izradena od drva. (opet dva dana pilanja, turpijanja i kitovanja drva
).

Idem za 10 dana u zagreb pa cu tamo kupiti te neonke i sav ostali potreban materijal.
Osvjetljivac ce biti sa 4 neonke (posto vec imam prikladnu prigusnicu) a posto se fluo cijevi ne griju kutija ce biti izradena od drva. (opet dva dana pilanja, turpijanja i kitovanja drva

Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
jbg, na kraju od tebe bude stolar...i po 

..si to pročito u bug-u!?!?
..baš sad čitam bug, jer imam i ja namjeru to napravit - tamo su baš predložili te BL350 T5 8W (i to baš u zaruljoteci).. i njima je dobro ispala pločica - dakle- trebalo bi valjat!!!!!
..baš sad čitam bug, jer imam i ja namjeru to napravit - tamo su baš predložili te BL350 T5 8W (i to baš u zaruljoteci).. i njima je dobro ispala pločica - dakle- trebalo bi valjat!!!!!
0000 0000 0111
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Nisam procitao u bubi nego sam neumorno searchao po googlu za tim UV fluo cijevima i onda sam naisao na tu zaruljoteku.....
Posto se nisam snasao u katalogu poslao sam upit a onda mi je gospodin preporucio te cijevi za osvjetljivanje.....
Posto se nisam snasao u katalogu poslao sam upit a onda mi je gospodin preporucio te cijevi za osvjetljivanje.....
Korg X5D <3
..tako dakle..ma baš gledam taj bug, jer je tema kao "izrada UV osvjetljivača", pa bi si i ja to napravio, a tamo baš preporučaju te bl350 T5 8W.. ..tako da mislim da nemaš brige oko toga da će funkcionirat..
..nego, sad gledam,..ti kažeš da su bijele, ali ja gledo crne su a ne bijele..ali uglavnom sve se svodi na to da je to ono šta trebaš da ne filozofiram previše :O)))))
..nego, sad gledam,..ti kažeš da su bijele, ali ja gledo crne su a ne bijele..ali uglavnom sve se svodi na to da je to ono šta trebaš da ne filozofiram previše :O)))))
0000 0000 0111
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Covjek reko da su bijele.......ja to nebi znao
Vidit cu za 7 dana

Vidit cu za 7 dana

Korg X5D <3