monitor philips 107E

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
xyzj

monitor philips 107E

Post by xyzj »

Imam problem s navedenim monitorom. Naime slika ponekad "pocrveni" i "poplavi" ali je uvijek oštra. Rijetke su situacije da se ispravi i bude normalna. Kako popraviti monitor i da li se isplati?
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: monitor philips 107E

Post by pedja089 »

Proveri RGB stepen na monitoru. Meni to lici da negde ima mrtav lem.
ili mozes proveriti RGB stepen tako sto zamenis chip za crvenu i plavu boju pa vidis jeli se sta desava.
Sacekaj da ti neko od servisera odgovori, rece ti tacno koje chipove da gledas, ja bez seme ne znam nista...
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Opisanu gresku pravi neki hladni lem u RGB izlaznom stepenu.
Kako ti je ovo prvi post ne znam jesi li na ti sa lemilicom. Potrebno je otvoriti monitor i preletovati plocicu KC na kojoj je pomenuti stepen. Isti je oklopljen pocincanim limom pa je potrebno oklop prvo razletovati. Moras biti pazljiv da nesto ne zajebes vise.
Ako ovo nisi nikad radio, predlazem nemoj ni sada. Daj nekome ko ima vise iskustva da ti ovo uradi ili ponesi monitor u neki od servisa da ti uz adekvatnu nadoknadu zavrse uredjaj.
Alexa
vbmaster
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by vbmaster »

Dodao bih jos da proveris i VGA kabl, probaj da ga savijas i vidi sta se desava...obicno prekida kod ulaza u comp...
xyzj

Post by xyzj »

Hvala na odgovorima. U pitanju je i bio RGB na koji sam i sumnjao, ali sam htio i misljenje ostalih clanova. Hvala jos jednom
Post Reply